Zo koop je de Apple Watch in Nederland

Door: Jeroen Kuiper | 15 juli 2015 12:53

How To

De Apple Watch is vanaf vrijdag eindelijk ook in Nederland te koop. De Watch ging op 10 april van dit jaar al in de voorverkoop, maar was alleen te bestellen in landen als de Verenigde Staten en Duitsland. Vanaf vrijdag kunnen we hem dus ook in Nederland kopen. Wij laten zien hoe je dat het beste doet.

We gaan er van uit dat je al uitgebreid onderzoek hebt gedaan en inmiddels weet welke versie van de Apple Watch je wilt hebben en welke polsband je daarbij kiest. Heb je dat nog niet gedaan, dan raden we je aan dat eerst te doen want er is ontzettend veel keus en er zijn veel combinaties mogelijk. De goedkoopste Watch kost in Nederland € 419,- en de goedkoopste polsband kost je € 59,-. Je bent dus al snel een aardig bedrag kwijt aan je smartwatch en het is wel fijn om dan ook de juiste keuze te maken. Lees ook: Apple Watch kopen? Dit moet je weten!

Er is op het moment van schrijven nog niet bekend hoe de verkoop precies in zijn werk zal gaan. In de eerste landen waar de Watch uitkwam was de wearable alleen online te koop, maar inmiddels is die ook in de fysieke Apple Stores beschikbaar. We nemen aan dat de Watch vrijdag zowel in de fysieke- als de online Apple Store te koop zal zijn in ons land.

De Apple Watch is vanaf vrijdag te koop in Nederland.

Voordelen en nadelen

Je kunt de Apple Watch dus waarschijnlijk op twee manieren in je bezit krijgen. Zo kun je naar de fysieke Apple Store gaan die in Nederland te vinden zijn in Amsterdam, Den Haag en Haarlem. Het voordeel van een aankoop in de fysieke Store is dat je de Watch direct mee kunt nemen en je ook hulp kunt krijgen van één van de Apple-medewerker om de perfecte Watch aan te schaffen. Daarnaast kunnen de medewerkers ook helpen bij het installeren van de smartwatch en het koppelen van de Watch aan je iPhone. Een nadeel aan de fysieke store is dat als de verkoop hard gaat je wellicht voor niets gaat of dat het ontzettend druk is in de winkel.

De andere optie is de Apple Watch online te bestellen in de Apple Store op de Nederlandse Apple-website. Het online bestellen van de Apple Watch heeft een aantal voordelen. Zo hoef je de deur niet uit, hoef je niet te wachten tot je aan de beurt bent en daardoor direct je aankoop kunt doen als de verkoop van start gaat. Er zitten echter ook nadelen aan het online bestellen. Zo heb je de Watch niet direct in je bezit en zul je eventueel een aantal dagen moeten wachten. Je kunt daarnaast geen hulp krijgen bij de aankoop en installatie van je Apple Watch en tot slot kunnen er ook technische problemen optreden op de site van Apple waardoor er iets mis kan gaan met je bestellen of je zelfs helemaal niet kunt bestellen. Voor vragen over het bestellen kun je terecht in het hulpcentrum.

Het is vrij eenvoudig om de Apple Watch online te bestellen.

Zo koop je de Watch online

Het bestellen van een Apple-product in de online Apple Store kun je inloggen met je Apple ID, maar dat is niet verplicht. Je kunt ook als gast een bestelling plaatsen. Het is wel handig om alvast alles wat je nodig hebt om af te rekenen bij de hand te hebben.

Als je weet welke versie van de Apple Watch je wilt hebben kun je je smartwatch bestellen, en dat is vrij eenvoudig als je naar de site van Apple bent gegaan, op 'Store' hebt geklikt in het menu bovenin en daarna 'Koop een Watch' hebt geselecteerd. In het Apple Watch-gedeelte van de online Apple Store kun je direct kiezen voor de Apple Watch Sport, de standaardeditie Apple Watch of de Apple Watch Edition. Kies je bijvoorbeeld voor de Apple Watch Sport dan heeft Apple tien modellen voor je klaargezet.

Door op 'Selecteer' te klikken onder één van de modellen kies je die Apple Watch maar deze keuze is nog niet definitief. Je krijgt een overzicht van alle specificaties van de door jou gekozen Watch. Onderaan de pagina zie je in de balk hoeveel geld je gaat uitgeven en daar kun je, als je tevreden bent, op 'Voeg toe/Selecteer' klikken om de smartwatch aan je winkelmand toe te voegen. Hierna kun je je bestelling nog aanpassen door bijvoorbeeld een andere horlogeband te kiezen en kun je een verzekering afsluiten.

Op de hoogte blijven

Als je de betaling hebt afgerond zit er niets anders op dan wachten. Apple houdt je echter wel op de hoogte van je bestelling in een aantal fasen. Je krijgt, als je niet met creditcard hebt betaald, eerst een bevestiging van je bestelling via de mail. Als je bestelling is ontvangen en wordt verwerkt krijg je hier ook een e-mail van en tot slot stuurt Apple je een bericht als de bestelling wordt verstuurd.

We wensen je alvast veel plezier met je Apple Watch!

[youtube]LHdVkPrdRYg[/youtube]

0 Reactie(s) op: Zo koop je de Apple Watch in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.