Apple weigert game over conflict in Syrië toe te laten in App Store

Door: Wouter Hoeffnagel | 08 januari 2013 14:56

Apple

Apple weert het spel Endgame: Syria uit de App Store. De game is gebaseerd op de onrust van de afgelopen maanden in Syrië. De app zou de regels van de App Store overtreden.

De app is ontwikkeld door de Britse Auroch Digital. Auroch zegt tegen The Guardian dat de app door Apple is geweigerd aangezien de regels van de App Store het niet toestaan dat een app zich richt tegen één specifiek ras, cultuur, overheid of bedrijf. Endgame: Syria is hierdoor niet op het iOS-platform beschikbaar.

Teleurgesteld

Auroch stelt teleurgesteld te zijn in de beslissing van Apple. De ontwikkelaars blijken overigens wel de op de hoogte te zijn geweest van de regels en hoopten dat Apple de regel minder streng zou toepassen. Ontwikkelaar Tomas Rawlings zegt tegen The Guardian zich zorgen te zijn gaan maken nadat de beslissing van Apple twee weken op zich liet wachten.

De app wel gewoon beschikbaar op het Android-platform en als HTML5-spel. Auroch wil de app ook op het iOS-platform alsnog lanceren en gaat de app daarom opnieuw aanmelden voor de App Store. “Dit betekent wel dat we een deel van de betekenis en context van de app zullen moeten strippen om door Apple’s goedkeuringsproces heen te komen. Dit is niet ideaal”, zegt Rawlings in een reactie.

0 Reactie(s) op: Apple weigert game over conflict in Syrië toe te laten in App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.