Apple weigert Sony's The Interview te streamen

© PXimport

Apple weigert Sony's The Interview te streamen

Geplaatst: 24 december 2014 - 12:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:53

Redactie ID.nl

Sony heeft Apple gevraagd de film The Interview te streamen via iTunes, maar Apple weigerde. Sony schakelde zelfs president Obama in om Apple te overtuigen, maar dat liep op niks uit.

De film The Interview heeft gouden dagen voor de boeg met alle mooie marketing van de afgelopen dagen. De film waarin de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un moet worden vermoord door een door de CIA ingehuurde tv-producent/talkhost, gaat deze Kerst gewoon gedraaid worden in bioscopen in de Verenigde Staten, waar Sony in eerste instantie besloot de film helemaal niet te laten vertonen.

Althans zo leek het na de grote hack in Sony's systemen en de daarop volgende dreigementen van de hackers om bioscopen die de film wilde uitzenden aan te vallen. Veel bioscopen besloten daarop de film niet te vertonen en Sony trok daarop de film weer terug.

Maar achter de schermen was Sony druk in overleg met Apple, schrijft The New York Times. Zou Apple niet genegen zijn om de film als stream aan te bieden via iTunes? Nee dus en zelfs de door de filmmaatschappij te hulp geroepen Witte Huis kon daar geen verandering in brengen. Apple weigert The New York Times commentaar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten