Apple-werknemers zijn dit jaar minder gelukkig met hun baan

© PXimport

Apple-werknemers zijn dit jaar minder gelukkig met hun baan

Geplaatst: 11 december 2012 - 10:49

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Een baan bij Apple is dit jaar in waardering gedaald. Werknemers van de iPhone-fabrikant zijn dit jaar minder gelukkig geworden van hun werk dan een jaar eerder. Apple zakte op de lijst van 'meest gelukkige bedrijven' van positie 15 naar 42.

Dit blijkt uit de lijst met 'meest gelukkige bedrijven' die ieder jaar door door de vacaturebank CareerBliss wordt opgesteld. Niet alleen de positie van Apple op de lijst is gedaald, ook het gemiddelde salaris bij de iPhone-fabrikant daalde. Het gemiddelde jaarsalaris bedroeg in 2011 nog 59.599 dollar, zo'n 45.973 euro. Dit jaar moeten medewerkers het stellen met ruim 2.000 dollar minder doen. Het gemiddelde jaarsalaris komt dit jaar uit op 57.269 dollar of 44.175 euro.

Anonieme beoordelingen

De analyse van CareerBliss wordt gebaseerd op beoordelingen die werknemers anoniem via internet kunnen insturen. Een kleine kanttekening hierbij is dat deze werkwijze het niet mogelijk maakt te controleren of iemand daadwerkelijk bij het bedrijf werkt waar hij claimt te werken. De betrouwbaarheid van een beoordeling is hierdoor lastig te beoordelen.

Naast Apple zijn ook andere bedrijven door CareerBliss geanalyseerd. Apple blijkt nog steeds een populairdere werkgever te zijn dan zijn concurrent Microsoft. Opvallend is wel dat het gemiddelde salaris bij Microsoft met 87.430 dollar maar liefst 30.000 dollar hoger ligt dan bij de iPhone-fabrikant.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten