Apple werkt aan audiobestand dat dataverkeer tijdens streamen moet beperken

Door: wouter-hoeffnagel | 28 februari 2012 18:08

Nieuws

Apple werkt aan een nieuw bestandsformaat voor audiobestanden. De bestanden zouden worden uitgerust met een 'adaptive streaming'-technologie. De technologie moet het dataverkeer dat ontstaat door het streamen van muziek via iCloud verminderen. Daarnaast moet het bestandsformaat 'high-definition' audio opleveren.

The Guardian schrijft op basis van anonieme bronnen dat bij de 'adaptive streaming'-technologie tijdens het opnemen van een nummer meerdere geluidskwaliteiten worden opgeslagen. Hierdoor kan iCloud zodra je een muzieknummer wilt streamen een versie van het nummer versturen die past bij de snelheid van je internetverbinding.

Dataverkeer

Je zult dus op bijvoorbeeld een langzame 3G-verbinding een nummer met een lagere geluidskwaliteit te horen krijgen, dan wanneer je hetzelfde nummer afspeelt via een snelle internetverbinding waarmee je via een WiFi-verbinding ben verbonden. Het nieuwe bestandsformaat zou dan ook helpen bij het minimaliseren van het dataverkeer dat het streamen van muziek via iCloud genereert. Naast de snelheid van je internetverbinding zou ook de beschikbare opslagruimte op je iPhone, iPod touch of iPad een rol spelen bij de keuze die iCloud maakt.

Ook voor mensen die muziek liever downloaden naar hun iOS-apparaat biedt het nieuwe bestandsformaat een voordeel. The Guardian schrijft dat gebruikers die een muziekbestand naar hun iPhone downloaden de beste versie van het nummer tot hun beschikking krijgen. Het zou hierbij gaan om een 'high-definition'-variant.

0 Reactie(s) op: Apple werkt aan audiobestand dat dataverkeer tijdens streamen moet beperken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.