Apple werkt aan oplossing voor 'zwart scherm'-bug op MacBook Pro

Door: wouter-hoeffnagel | 13 oktober 2011 20:50

Nieuws

In een support-document geeft Apple toe dat het 2010-model MacBook Pro te maken heeft met een bug. Gebruikers klagen dat het scherm van hun MacBook plotseling op zwart springt en niet meer reageert. De bug treedt op bij het uitvoeren van specifieke taken die zo eenvoudig kunnen zijn als het verplaatsen van een scherm.

Apple schrijft in het support-document dat technici van het bedrijf momenteel het probleem onderzoeken en op zoek zijn naar een oplossing. Apple schrijft verder dat de problemen zich voordoen op sommige 15-inch MacBook Pro's die tussen april 2010 en februari 2011 zijn geproduceerd. Het probleem doet zich voor op zowel de ingebouwde monitor als een externe monitor.

Het probleem dook voor het eerst op na de lancering van Mac OS X Lion. Een aantal MacBook Pro-gebruikers kreeg problemen zodra zij hun MacBook hadden voorzien van Lion. Topher Kessler van CNet schreef eind augustus echter dat de bug zich niet tot dit besturingssysteem beperkt. Ook gebruikers die via Boot Camp Windows op de MacBook Pro draaien hebben met het probleem te maken. De bug wordt daarom mogelijk door een hardwarematig probleem veroorzaakt.

Het lijkt er daarom op dat er twee mogelijke oplossingen zijn voor het probleem. Mogelijk kan Apple met behulp van een firmware update het gedrag van de hardware voldoende aanpassen om de bug te verhelpen. Mocht dit niet het geval zijn is het goed mogelijk dat Apple de MacBook Pro's terug zal moeten roepen voor reparatie.

Via: CNet

0 Reactie(s) op: Apple werkt aan oplossing voor 'zwart scherm'-bug op MacBook Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.