Apple werkt aan universele touchscreen-gebaseerde afstandsbediening

Door: wouter-hoeffnagel | 27 januari 2012 17:13

Nieuws

Apple werkt aan een touchscreen-gebaseerde afstandsbediening waarmee je allerlei apparaten kunt bedienen. De universele afstandsbediening zou onder andere televisies, videorecorders, dvd-recorders, stereoinstallaties, home control-systemen of computers kunnen bedienen.

Dit blijkt uit een patentaanvraag van Apple met de titel 'Apparatus and Method to Facilitate Universal Remote Control'. Door ondersteuning te bieden voor allerlei elektronische apparaten zou Apple de beruchte tafel vol met afstandsbedieningen tot het verleden willen laten behoren.

Met behulp van het touchscreen van de afstandsbediening zegt Apple daarnaast af te willen stappen van de grote hoeveelheid knopjes op traditionele afstandsbedieningen. Door alle functionaliteiten van apparaten te bedienen via het touchscreen moet Apple's afstandsbediening eenvoudiger te gebruiken zijn.

Het touchscreen biedt ook andere voordelen ten opzichte van traditionele afstandsbedieningen. Zo is het mogelijk de user interface van Apple's afstandsbediening aan te passen, zodat iedere functionaliteit van ieder apparaat met de afstandsbediening bereikt kan worden.

Apple zou willen voorkomen dat gebruikers na het aanschaffen van een apparaat moeten wennen aan de nieuwe afstandsbediening. Dit wennen verpest volgens Apple de wijze waarop consumenten hun nieuwe product ervaren. Apple wil dan ook zorgen dat gebruikers zich niet hoeven te verdiepen in een nieuw apparaat om deze in te kunnen stellen op de afstandsbediening.

De afstandsbediening zoekt en herkent daarom automatisch nieuwe apparaten. Voor het instellen van individuele instellingen van apparaten kunnen gebruikers gebruik maken van een grafische presentatie van de functies van het apparaat. De grafische presentatie zou worden meegeleverd op apparaten en worden overgezet op de afstandsbediening zodra deze verbinding maakt met het apparaat.

De patentaanvraag werd al op 30 september 2011 ingediend. Het is daarom mogelijk dat Apple de technologie wil verwerken in de iTV, de HDTV waar Apple aan werkt.

0 Reactie(s) op: Apple werkt aan universele touchscreen-gebaseerde afstandsbediening

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.