Apple wijzigt App Store met nieuwe mogelijkheden voor zakelijke klanten

© PXimport

Apple wijzigt App Store met nieuwe mogelijkheden voor zakelijke klanten

Geplaatst: 14 juli 2011 - 15:42

Aangepast: 16 november 2022 - 10:26

Wouter Hoeffnagel

Apple heeft tijdens de onderhoudsronde van de App Store van gisteren een nieuw aanschafprogramma geïntroduceerd voor bedrijven. Met het href="http://www.apple.com/business/vpp/" target="_blank">'App Store Volume Purchase Program'</a> kunnen bedrijven grote hoeveelheden apps kopen en deze verspreiden binnen hun organisatie.

Met de stap wil Apple het iOS-platform waarschijnlijk interessanter maken voor bedrijven. Door het 'App Store Volume Purchase Program' wordt het voor bedrijven eenvoudiger om werknemers met apps te laten werken. Een organisatie kan eenmalig een grote hoeveelheid licenties voor een app kopen, waarna deze direct beschikbaar zijn voor installatie op bijvoorbeeld de iPhone van een nieuwe medewerker.

Daarnaast staat Apple het toe dat bedrijven op maat gemaakte apps verkopen aan zakelijke klanten. De apps kunnen worden ontwikkeld op basis van de eisen en wensen die een klant stelt.

Gisteren schreven we al over het gerucht dat Apple tijdens de onderhoudsronde de prijzen van apps in de App Stores over de wereld gelijk ging trekken. Dit gerucht bleek te kloppen, maar helaas niet voor Nederland. Apple blijkt alleen de landen waar de prijzen het meest afweken te hebben gewijzigd. Het gaat om Groot-Brittannië, Mexico, Noorwegen, Australië, Zwitserland en Japan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten