Apple wil IGZO-schermen in iPhones, iPad’s en iPad mini’s verwerken

© PXimport

Apple wil IGZO-schermen in iPhones, iPad’s en iPad mini’s verwerken

Geplaatst: 27 december 2012 - 18:13

Aangepast: 16 november 2022 - 10:08

Wouter Hoeffnagel

Apple overweegt IGZO-schermen te gaan gebruiken in toekomstige iPad’s, iPad mini’s en iPhones. Het bedrijf zou op dit moment aan het berekening zijn hoeveel IGZO-schermen het bedrijf 2013 kan hebben laten geproduceerd.

Dit meldt Digitimes op basis van anonieme bronnen. Apple is volgens de bronnen in gesprek met Sharp voor de productie van de IGZO-schermen. Daarnaast zou het bedrijf onderzoeken of een productlijn van AU Optronics ingezet kan worden voor de productie van IGZO-schermen

Innolux Corporation

De bronnen melden daarnaast dat Innolux Corporation, dat voorheen als Chimei Innolux door het leven ging, een licentie ontvangt voor het gebruik van Sharp’s IGZO-technologie bij de productie van schermen. Het is dan ook goed mogelijk dat ook Innolux in de toekomst een leverancier van IGZO-schermen wordt voor Apple.

Het is niet de eerste keer dat geruchten de ronde doen dat Apple de IGZO-technologie van Sharp wil verwerken in zijn producten. Zo verscheen in juli het gerucht dat de iPad mini een 7,85 inch IGZO-scherm van Sharp zou krijgen. Dit bleek uiteindelijk niet te kloppen. Vorige maand dook een gerucht op dat Apple mogelijk investeert in het noodlijdende Sharp. Sharp zou zich volledig willen gaan richten op de productie van IGZO-schermen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten