Apple wil iPhone omtoveren tot universele afstandsbediening

Door: wouter-hoeffnagel | 27 juli 2012 15:18

Nieuws

Apple wil de iPhone ombouwen tot universele afstandsbediening, die geschikt is voor onder andere televisies, spelcomputers, beamers en alarmen. De apparaten kunnen via een speciale app worden bediend.

Dit schrijft persbureau Novum op basis van een patent dat Apple donderdag kreeg toegewezen. Het patent werd in maart 2012 door Apple aangevraagd. Apple beschrijft in het patent hoe een de iPhone contact kan leggen met allerlei elektronische apparaten. Denk hierbij aan beamers, televises en spelcomputers, maar ook aan thermostaten, elektronische sproei-installaties en alarmsystemen.

Virtuele controllers

Spelcomputers worden doorgaans bestuurd met controllers die zijn voorzien van allerlei knoppen. Apple maakt het mogelijk deze controllers te gebruiken door de knoppen van de controller af te beelden op het scherm. Gebruikers kunnen in een app op hun iPhone aangeven welk apparaat zij willen besturen. De app configureert vervolgens automatisch de iPhone en maakt deze geschikt als afstandsbediening voor het apparaat.

0 Reactie(s) op: Apple wil iPhone omtoveren tot universele afstandsbediening

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.