Apple wil schikking treffen met Motorola en Samsung

© PXimport

Apple wil schikking treffen met Motorola en Samsung

Geplaatst: 7 maart 2012 - 12:29

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Apple wil een schikking treffen in een rechtszaak tegen Motorola en Samsung over patentschendingen. Apple vraagt tussen de 5 en 15 dollar schadevergoeding per apparaat dat inbreuk maakt op zijn patenten.

Dit hebben anonieme bronnen gezegd tegen Dow Jones Newspaper. De website schrijft dat Apple inmiddels een voorstel voor de schikking heeft verstuurd naar zowel Motorola als Samsung. De bronnen stellen dat Apple steeds meer reden heeft schikkingen te sluiten in rechtszaken, aangezien zijn concurrenten hierdoor licentiekosten moeten betalen.

Verboden niet langer effectief

De bronnen stellen dat Google's Android inmiddels een dusdanig grote speler is in de smartphonemarkt, dat het eisen van verboden niet langer een effectief middel is om het besturingssysteem te dwarsbomen. Door licenties te verstrekken voor patenten waar Android inbreuk op maakt, kan Apple Google dwingen licentiekosten te betalen.

De kosten van de ontwikkeling van het Android-platform stijgen hierdoor, waardoor het platform minder interessant wordt voor smartphonefabrikanten. Het treffen van schikkingen zou dus een nieuwe tactiek van Apple kunnen zijn om Android tegen te werken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten