Apple wint patent op smartphone-multitasking

© PXimport

Apple wint patent op smartphone-multitasking

Geplaatst: 21 december 2011 - 11:49

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Jasper Bakker

Apple heeft een patent gekregen op het gebruiken van apps tijdens het voeren van een telefoongesprek. Dit patent slaat op mobiele apparaten met een touch-scherm.

Tijdens het voeren van een telefoongesprek kan de gebruiker een mobiele applicatie gebruiken, waarbij dan de grafische interface van het mobiele apparaat zich aanpast aan die andere functie. Dit gebeurt zonder dat de telefoonverbinding wordt verbroken, vermeldt de patenttekst. Ook wordt dan tijdelijk er een icoon getoond voor het weer overschakelen naar de telefoonfunctie.

Palm Treo, P900

Dit vergaande octrooi is in januari 2008 aangevraagd en gisteren toegekend. De onderzoeker van het Amerikaanse patentbureau die zich over Apple's aanvraag heeft gebogen, heeft wel enig vooronderzoek gepleegd. Hij heeft de handleidingen van de Palm Treo 700w-smartphone (uit 2005-2006) en van de Sony Ericsson P900 (2003) doorgenomen en aangehaald in de patenttoekenning.

Apple heeft het in zijn patent consistent over touch-bediening, met een vinger. De aangehaalde oudere smartphones van Palm en Sony Ericsson gebruikten nog een bijbehorend pennetje voor de bediending van het touch-scherm.

iPhone vóór iOS 4

Inmiddels is penbediening iets van het verleden en is vinger-touch de norm voor mobiele apparaten. Multitasking, en zeker van telefoonfuncties, is ook gemeengoed. De iPhone kon vóór iOS 4 niet multitasking met apps (behalve Apple's eigen muziekfunctie) maar wel tegelijk bellen en een app gebruiken.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten