Apple ziet af van aanklacht tegen Samsung Galaxy S3 Mini

Door: wouter-hoeffnagel | 29 december 2012 14:06

Nieuws

Apple start geen rechtszaak tegen Samsung als de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant de Galaxy S3 Mini niet in de Verenigde Staten (VS) te koop aanbiedt. Dit belooft Apple in een document dat het bedrijf bij de rechtbank van het Amerikaanse San Jose, Californië in heeft gediend.

De belofte van Apple is opvallend aangezien het bedrijf de Galaxy S3 Mini vorige maand nog op wilde nemen in een bestaande patentrechtszaak tegen Samsung. De Galaxy S3 Mini is op dit moment in de VS wel beschikbaar via resellers als Amazon, maar Samsung heeft geen plannen de smartphone ook daadwerkelijk officieel in de VS te lanceren.

Concurreren met de iPhone 5

De Galaxy S3 Mini moet de concurrentie aangaan met de iPhone 5 en ligt in Europa al in de winkels. Het apparaat is voorzien van Android 4.0 is voorzien van een 1 GHz-processor, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een camera aan de voorzijde voor videobellen. Het apparaat is voorzien van 8GB intern geheugen. De Galaxy S3 Mini is in Nederland te koop voor 275 euro

Apple en Samsung zijn al lange tijd met elkaar in een juridische strijd verwikkeld over het gebruik van elkaars patenten. Beide partijen claimen dat hun concurrent inbreuk maakt op hun patenten. Apple wist eerder dit jaar een grote overwinning op Samsung te behalen, waarna Samsung een schadevergoeding van één miljard dollar moest betalen.

0 Reactie(s) op: Apple ziet af van aanklacht tegen Samsung Galaxy S3 Mini

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.