Apple zoekt medewerkers die gaan helpen Kaarten te verbeteren

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 maart 2013 15:49

Apple

Apple is op zoek naar nieuwe medewerkers die het bedrijf gaan helpen de app Kaarten te verbeteren. Het gaat om ‘Maps Ground Truth Managers’, die leiding gaan geven aan teams die de kwaliteit van de kaarten in de app moeten verbeteren. De medewerkers worden over de gehele wereld gezocht, waaronder in West-Europa.

De vacatures melden dat de managers gaan leidinggeven aan een team dat de kwaliteit van Apple’s kaarten gaat verbeteren. Apple heeft voor verschillende regio’s in de wereld teams opgezet, die allen dus kaarten van hun eigen regio gaan verbeteren. De teams testen nieuwe data en informatie die op de kaarten wordt vertoond. Daarnaast verzamelen zij data over de daadwerkelijke situatie op de grond, zodat de kaarten in de app kunnen worden vergeleken met de realiteit.

Feedback geven op kaarten van eigen regio

De leidinggevenden van de teams gaan daarnaast lokale expertise inzetten om feedback te kunnen geven op de kaarten van hun eigen regio. Apple benadrukt dan ook dat managers bereid moeten zijn door geheel West-Europa te reizen om hun werk uit te voeren. Daarnaast moeten de medewerkers bereid zijn zo nu en dan naar andere locaties in Europa of de Verenigde Staten reizen voor hun werk.

Apple zet een aantal criteria op een rij waar sollicitanten aan moeten voldoen. Zo vind Apple het belangrijk dat sollicitanten ervaring hebben in het leiden van een team met medewerkers die op afstand werken. Daarnaast moeten nieuwe managers ervaring hebben met het geographic information system (GIS), een informatiesysteem waarbij data een geografische dimensie krijgen zodat deze kan worden opgeslagen en gepresenteerd aan gebruikers. Een goede beheersing van de Engelse taal is voor Apple eveneens van groot belang. Sollicitanten moeten een willekeurig bachelor-diploma op zak hebben. Apple geeft de voorkeur aan mensen die een geografische opleiding of een opleiding in GIS hebben gevolgd.

Eerdere kritiek

De iPhone-fabrikant is al langer druk bezig met het verbeteren van zijn navigatie-app, nadat het bedrijf bij de lancering van de app veel kritiek te verduren kreeg. Apple-CEO Tim Cook bood eind 2012 zelfs zijn excuses aan voor de slechte prestaties van de app en beloofde beterschap.

0 Reactie(s) op: Apple zoekt medewerkers die gaan helpen Kaarten te verbeteren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.