Word dj met Remixlive voor iOS

Door: patrick-rijnders | 17 september 2016 08:16

How To

Er zijn heel wat mensen die er van dromen om zelf liedjes te maken. Ook aan de slag als topproducer, maar dan gewoon op je iPhone? Download dan de app Remixlive voor iOS. Hiermee maak je in een handomdraai de vetste tracks.

Lekker beatjes maken

Er zijn heel wat verschillende muziekappjes te vinden in de App Store. Er zijn er waarmee je van de grond af een liedje op kunt bouwen, er zijn uitgebreide apps om nummers aan elkaar te mixen en je hebt appjes waarmee je een bepaald instrument kunt nabootsen. Als jij op zoek bent naar een appje om gewoon wat chille beats mee te maken, dan is Remixlive een zeer goede keuze. Lees ook: De beste dj-apps voor iPad en iPhone.

Remixlive is een programma van de Mixvibes, een bedrijf dat een goede reputatie heeft op het gebied van muzieksoftware. De programma's van Mixvibes kenmerken zich door hun eenvoud en de leuke resultaten die je ermee kunt bereiken, en daar is Remixlive absoluut geen uitzondering op. Het enige dat je met deze app nodig hebt is een beetje creativiteit en gevoel voor ritme en dan kun je binnen een paar minuten al je eerste basis klaar hebben staan.

Het is een kreet die je bij veel van dit soort apps wel hoort: “Create your own music in minutes!” Maar bij Remixlive is dat ook daadwerkelijk het geval. Het principe van deze app is heel simpel en van het type 'een kind kan de was doen.' Als de app is geopend duurt het een paar seconden voordat de verschillende samplekits zijn geladen. Dit zijn gratis pakketten met verschillende geluiden, drums, chords en effecten, die je in meerdere verschillende muziekstijlen terugvindt. Is het laden klaar, dan zie je op je scherm een aantal gekleurde knoppen. Deze knoppen hebben namen als Drums Alias, Chords Haze en Pads Mist. Effectief zijn dit gewoon beschrijvingen van het gene je te horen krijgt als je op een knop drukt.

Dit ziet er moeilijker uit dan het is!

Je eerste eigen beat

Het is een kreet die je bij veel van dit soort apps wel hoort: “Create your own music in minutes!” Maar bij Remixlive is dat ook daadwerkelijk het geval.

Begin maar eens met op wat knoppen te drukken om te luisteren wat voor geluiden je te horen krijgt. Druk je bijvoorbeeld op een van de beats, dan zul je merken dat je deze niet slechts een enkele keer te horen krijgt, maar dat deze in een continue loop door blijft spelen. Dit is hoe Remixlive werkt. Het liedje draait altijd door, als een soort kapstok, waar je dan de andere geluiden aanhangt. Sommige van deze geluiden spelen 4 maten, andere 2, weer andere 16 of nog meer. Je kunt nu gewoon bekijken hoe de verschillende samples bij elkaar klinken.

Denk er daarbij aan dat je maar een beat tegelijk kunt laten draaien, een baslijn en een van de andere verschillende elementen. Dat is maar goed ook, aangezien je liedje anders snel verandert in een grote bak herrie. Het is leuk om een beetje te spelen met de verschillende loops in dit programma, dat overigens ook voor de Mac beschikbaar is. Zelfs bij de standaard loops heb je al meer dan genoeg keuze om snel een leuke mix te maken. Je hebt dan nog de mogelijkheid om extra packs te kopen met meer verschillende samples. Ben je hier op uitgekeken, dan is het zelfs mogelijk om je eigen samples aan het programma toe te voegen, zodat je dan pas echt een liedje kunt maken dat helemaal van jezelf is. Maar dat is iets om je later zorgen over te maken, probeer eerst het programma eens goed onder de knie te krijgen.

Je kunt bijvoorbeeld spelen met de snelheid van je liedje. Wil je dat de voetjes toch iets sneller van de dansvloer gaan? Schroef het tempo dan flink op. Je kunt nu ook nog verschillende effecten aan je liedje toevoegen om het allemaal nog net even persoonlijker te maken.

Kies welke elementen er moeten spelen.

De eenvoud zelve

Het is buitengewoon eenvoudig om met Remixlive een liedje te maken. Je kunt dat ook 'on the fly' doen. De beat speelt wel door, hang hier gewoon steeds nieuwe elementen aan om een beetje variatie in het geheel aan te brengen. En heb je na een tijdje oefenen een liedje gemaakt dat lekker klinkt, dan kun je ervoor kiezen om je topcreatie op te nemen en te delen met anderen. Als je alleen de standaard samples gebruikt die al in het programma zitten, dan ben je een aardig tijdje zoet met het maken van liedjes, maar het is goed dat er ook een optie in de app zit om extra packs te kopen, of met je eigen samples aan de slag te gaan. Dat laatste is vooral belangrijk als je jouw liedjes ook wilt gaan delen met andere mensen dan alleen maar je vrienden en familie. Er zijn op Internet vast heel wat creaties met Remixlive te vinden die alleen de standaard samples gebruiken en zodoende een beetje hetzelfde klinken. Dat is zonde, want als je wat dieper graaft in deze app zul je zien dat je een vrijwel eindeloze variatie aan mogelijkheden hebt.

Je kunt eenvoudig extra sample pakketten kopen.

House, of toch maar Hiphop?

Je hebt bij Remixlive in eerste instantie de keuze uit een drietal verschillende muziekstijlen. Al deze stijlen hebben hun eigen palet aan samples. Je kunt kiezen uit Deep House, Dubstep en Hiphop. Als je naar de winkel gaat, zul je zien dat je de keuze hebt om nog drie gratis pakketten te downloaden. Het gaat hier om Trap, Drum & Bass en Electro. Vind je het niet erg om te investeren in je muziekcarrière, dan kun je er ook nog voor kiezen om voor een kleine 2 euro bijvoorbeeld een pakket met Tropical House, Future Bass of Soulful Piano te kopen.

Op deze manier houd je de app fris, zeker ook omdat er af en toe nog wel eens een nieuw pakket aan de hoeveelheid wordt toegevoegd. Dat de app verder gratis is, is dan nog mooi meegenomen. Je kunt er gewoon lekker mee aan de slag gaan om te bekijken of deze manier van liedjes maken wel iets voor jou is. Het is wel zo dat Remixlive een afgeleide is van de manier waarop heel wat topproducers ook hun liedjes maken.

0 Reactie(s) op: Word dj met Remixlive voor iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.