August: Open je huisdeur met iPhone-app

Door: matthijs-van-den-broek | 30 mei 2013 10:57

Nieuws

Tijdens de D11-conferentie hebben ontwikkelaars een slot gedemonstreerd dat geopend kan worden met je iPhone. Om het slot te openen met je telefoon en de bijbehorende app, hoef je de iPhone niet eens uit je broekzak te halen. Het systeem heet: "August".

Het gaat dus om een fysiek slot, dat open en weer dicht gemaakt kan worden met een app op je iPhone. Volgens de makers is het installeren van het slot op een gewone deur van een gewoon huis een peulenschil. Ook zou de software vlekkeloos werken.

De huiseigenaar kan een update krijgen als iemand zijn huis binnengaat via August, waarbij bepaalde gebruikers al dan niet toegang kunnen krijgen tot het systeem. De toegang is ook te beperken tot bepaalde timeslots. De mogelijkheden lijken eindeloos.

Internet of things

Het lijkt natuurlijk een logische volgende stap in de wereld van the internet of things. Je kunt je ook voorstellen dat het dan mogelijk is om op afstand je slot open te maken. Nog niet met August: de technologie werkt via Bluetooth, en dat betekent dat je geen internet nodig hebt om verbinding te maken tussen je iPhone en het slot.

Ook wel handig, of misschien niet handig, is dat het slot niet afhankelijk is van stroom: August werkt op twee batterijen, zoals je kunt zien in onderstaand plaatje.

De deur van je huis bedienen met je iPhone. Handig als je je handen vol hebt met boodschappen. Niks bijzonders eigenlijk, toch?

VIA.

0 Reactie(s) op: August: Open je huisdeur met iPhone-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.