Autocorrectie iPhone verbeteren met woordenlijst

Door: onno-karman | 10 maart 2011 15:51

How To

Het is een van de grootste ergernissen van iPhone-gebruikers: de automatische correctie van woorden die niet fout zijn. Tegelijkertijd is de autocorrectiefunctie te handig om hem helemaal uit te schakelen. Helaas is het niet mogelijk om een eigen woordenlijst te maken. Maar met een trucje, kunt u dit tóch voor elkaar krijgen.

Wereldwijd wordt er geklaagd over de correctiemissers van de iPhone. Er zijn voorbeelden genoeg en dit zijn echt geen rare woorden. Zo wordt ‘tussenstop’ vervangen door ‘tussenstuk’, ‘harddisk’ door ‘hardviel’, ‘websites’ door ‘eenakter’, ‘scrollen’ door ‘afrollen’ en ‘smiley’ door ‘amulet’.

De autocorrectiefunctie van Apples iOS kan soms behoorlijk irritant zijn.

Er is zelfs een hilarische website waarop de mooiste missers op een rijtje worden gezet: http://damnyouautocorrect.com. Hoewel niet alle inzendingen authentiek zullen zijn, geeft het wel aan dat Apple hier iets aan zou moeten doen. En dat is heel simpel: gewoon een optie toevoegen waarmee u een eigen woordenlijst kunt aanmaken.

Tot op zekere hoogte is de autocorrectiefunctie zelflerend. Als u vaak een woord gebruikt dat nog niet voorkomt in iPhones eigen woordenlijst, dan wordt dit woord na verloop van tijd automatisch toegevoegd. Echter niet altijd, zo blijkt uit de praktijk.

De oplossing

De namen in uw contactenlijst (plus alle contactvelden) worden óók door de autocorrectiefunctie herkend. Dit kunnen we dus mooi gebruiken voor een eigen woordenlijst! Maak een contactpersoon aan, en vul de velden met alle woorden die u niet automatisch gecorrigeerd wilt hebben. Eén enkel contactpersoon kan behoorlijk wat velden bevatten en in elk veld passen heel wat woorden. En mocht een contactpersoon ‘vol’ zijn, dan maakt u gewoon weer een nieuwe contactpersoon.

Creëer een contactpersoon en vul deze met woorden niet gecorrigeerd mogen worden.

Wilt u de autocorrectiefunctie in iPhone iOS toch helemaal uitschakelen? Ga dan naar Instellingen / Algemeen / Toetsenbord en zet het schuifje voor Autocorrectie uit.

Houdt u alles liever helemaal in eigen hand? Schakel dan de autocorrectiefunctie in zijn geheel uit.

0 Reactie(s) op: Autocorrectie iPhone verbeteren met woordenlijst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.