Automatisch updaten in iOS 12

Door: Ronald Smit | 03 oktober 2018 06:22

Zet je automatisch updaten n iOS 12 aan of uit?
How To

iOS 12 biedt de mogelijkheid om systeemupdates voortaan automatisch te downloaden en installeren. Dat heeft voor- en nadelen.

Hoewel iOS12 vooral gericht is op stabiliteit en snelheid, bevat het ook een aantal nieuwtjes. Een daarvan is de optie tot het automatisch bij laten houden van je systeem. Ofwel: zodra er een update beschikbaar is voor het mobiele besturingssysteem, wordt deze automatisch gedownload en geïnstalleerd. Heeft als voordeel dat je nooit meer een systeemupdate mist, wat de veiligheid ten goede komt. Tegelijkertijd weten Windowsgebruikers wat voor ellende geforceerde updates steeds weer teweeg brengen. Nu is de kans dat een iOS-update je telefoon of tablet crasht gelukkig vrij klein, maar er kan ooit ergens eens iets mis gaan. Als dat gebeurt terwijl jij op één oor ligt, word je de volgende ochtend geconfronteerd met een apparaat waarvan de update is blijven hangen. In zo'n geval is de kans aanwezig dat je apparaat ook niet meer opstart. Alleen herstel via iTunes is dan nog mogelijk; in het allerberoerdste geval moet je mogelijk een eerder gemaakte back-up terugzetten. Nogmaals: de kans dat dit doemscenario waarheid wordt is gelukkig heel klein. Maar je kent die meneer Murphy vast nog wel...

Hiermee zet je de automatische systeemupdates in iOS 12 aan of uit

Aan- of uitzetten

Heb je de afweging voor jezelf gemaakt of je kiest voor het gemak van auto-updates, of de veiligheid van volledige controle, dan is het tijd om de bijbehorende setting te controleren. Start daarvoor de app Instellingen en tik hierin onder Algemeen op Software-update en dan op Automatische updates. De schakelaar achter de gelijknamige optie kun je aan- of uitzetten. Zoals we in de begeleidende tekst lezen worden de updates in de nachtelijke uren geïnstalleerd, in ieder geval iets om rekening mee te houden als je een nachtdier bent. Ook is het noodzakelijk om het apparaat aan een lader te hangen, wil het trucje überhaupt werken. Laat je de schakelaar uit, dan krijg je gewoon een melding als er een systeemupdate klaarstaat om te installeren. Net als vroeger in de vorige versies van iOS dus. Overigens: deze schakelaar is alléén bedoeld voor systeemupdates. Ben je op zoek naar meer controle betreffende het updategedrag van apps, lees dan dit artikel even door. De daar beschreven procedure werkt hetzelfde onder iOS 12.

1 Reactie(s) op: Automatisch updaten in iOS 12

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 oktober 2018 14:56 ,geert,
  Sinds update IOS 12 kan ik via iPhoneX geen berichten meer ontvangen op de display van de auto
  Koppelen via bluetooth werk wel, muziek afspelen en telefoneren werkt prima
  Apple heeft geen oplossing
  Met IOS 11 werkte alles prima
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.