Automatische app-updates iOS uitzetten

Door: Ronald Smit | 16 september 2018 11:02

Zet automatische app-updates in iOS uit
How To

Enerzijds is het een mooie feature, dat automatisch updaten van apps in iOS. Anderzijds kan het - zeker onderweg - ook problemen opleveren.

Standaard staat iOS zo ingesteld dat geïnstalleerde apps automatisch worden geüpdatet zodra een nieuwe versie beschikbaar is. Mooi, maar er kleeft ook een nadeel aan. Soms slopen app-makers een erg mooie feature uit een app in een nieuwe versie. Als deze automatisch wordt overschreven, dan ben je die feature voorgoed kwijt. En zo'n feature kan ook iets zijn dat voor jou heel handig is, maar door de regeltjes van Apple uiteindelijk toch niet is toegestaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het kunnen draaien van eigen software in een emulator. Vaak glippen 'foutjes' die dit wel mogelijk maken door de controle heen. En worden ze bij een volgende update weer verwijderd. Zomaar een reden om zelf de controle over je app-updates te houden. Een andere goede reden is mobiel updaten. Dat kost dataverkeer waar je voor betaalt. Kan in de papieren lopen en zó hard is een update nu ook weer niet nodig. Een paar uur wachten tot je weer gekoppeld bent aan je wifi-netwerk thuis kan best.

Neem zelf de controle over en et in iOS automatische app updates uit

Uitzetten

Het uitzetten van de automatische app-updates is erg eenvoudig. Start Instellingen en tik daarin op iTunes en App Store. Zet vervolgens de schakelaar achter Updates uit. Vanaf nu worden updates niet meer automatisch geïnstalleerd en gedownload. Echter: je krijgt nog wel melding wanneer er app-updates klaar staan. Dat is te zien aan het rode cijfertje rechtsboven aan het pictogram App Store op het thuisscherm. Het getal geeft het aantal updates aan. Start App Store en tik op Updates. Je kunt nu per app-update op WERK BIJ tikken. Dat heeft als voordeel dat je precies kunt bepalen welke apps je wel en welke niet wilt updaten. Weet je zeker dat je alle aangeboden updates wilt installeren, dan tik je op Werk alle bij rechtsboven. Maar dan wel op een moment dat het jou uitkomt en wanneer je gekoppeld bent aan een (liefst snel) wifi-netwerk zonder limieten en bijkomende kosten. Laatste tipje: in Instellingen onder iTunes en App Store zie je ook een schakelaar achter Apps, eveneens standaard ingeschakeld. Deze zorgt ervoor dat als je meerdere i-apparaten hebt, een app die je op het ene apparaat installeert ook automatisch op alle andere wordt geïnstalleerd. Wil je dat niet, dan zet je ook de schakelaar achter Apps uit.

0 Reactie(s) op: Automatische app-updates iOS uitzetten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.