Automatische updates inschakelen in iOS 7

Door: Martin Gijzemijter | 11 november 2013 09:07

How To

Het is één van de fijnste nieuwe mogelijkheden in iOS 7: de mogelijkheid om apps automatisch te laten updaten door de App Store. Ofwel, nooit meer staren naar een badge die aangeeft dat er 20 of 30 apps wachten op een update. Maar waarom werkt het niet na het installeren van iOS7?

Controle

De reden dat apps niet automatisch geüpdatet worden na het installeren van iOS 7, is dat de functie automatisch is uitgeschakeld. Dat klinkt misschien onlogisch, maar het tegendeel is waar. Lang niet alle iOS-gebruikers updaten hun apps namelijk direct wanneer er een nieuwe versie van beschikbaar is. Soms uit luiheid, maar vaak omdat daar een hele goede reden voor is. Immers, niet alle apps zijn voor recreatief gebruik, soms hangt het functioneren van het hele bedrijf daaraan en dan wil je dus wel eerst zeker weten dat de nieuwe versie goed is, want terugdraaien kan niet altijd. In die gevallen wil je natuurlijk geen automatische updates en dat is de reden dat Apple de optie standaard heeft uitgeschakeld.

Automatische updates inschakelen

Ben jij iemand die wel prijs stelt op de automatische updates? Dan kun je die functie gelukkig heel eenvoudig inschakelen. .Navigeer naar Instellingen / iTunes en App Store en scroll naar het kopje Automatische downloads. Daar zie je de optie Updates. Wanneer je deze inschakelt worden updates voortaan automatisch gedownload voor alle apps en hoef je dat niet zelf meer te doen.

Automatische updates zijn standaard uitgeschakeld, maar dat is eenvoudig te veranderen.

Achtergrond downloads in/uitschakelen

Een andere optie in iOS 7 is de mogelijkheid om apps automatisch informatie te laten downloaden op de achtergrond. Dat is handig, want zodra je bijvoorbeeld een nieuws-app start, hoeven de nieuwe artikelen niet eerst meer gedownload te worden, want dat is al op de achtergrond gedaan.

Toch kan het ook zijn dat je deze optie niet wilt gebruiken, omdat je zelf wilt bepalen wanneer een app actief is, of omdat je bijvoorbeeld batterij wilt besparen. Je kunt deze optie uitschakelen door te navigeren naar Instellingen / Algemeen / Ververs apps op achtergrond. Daar kun je per app aangeven of informatie wel of niet op de achtergrond mag worden gedownload, of de optie in één keer voor alle apps uitschakelen.

Ook het downloaden op de achtergrond van app-content hoeft je niet zomaar toe te staan.

1 Reactie(s) op: Automatische updates inschakelen in iOS 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 november 2013 09:58 Anoniem
    Is die auto-update serieus pas sinds iOS7? Ik had dit al op mijn eerste Android toestelletje met Eclair (2.1, van bijna 4 jaar geleden dus). En ik weet niet of het al in Eclair was, maar vanaf Gingerbread was het al zo dat het netjes alleen bij Wifi verbindingen gebeurde.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.