avast lanceert gratis virusscanner voor de Mac

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 april 2012 13:04

Apple

Steeds meer virussen en malwares duiken op die zich richten op het Mac OS-platform. Als reactie hierop heeft Avast een gratis virusscanner uitgebracht waarmee je je Mac kunt beschermen tegen kwaadwillende software.

Al langer zijn er allerlei virusscanners voor de Mac beschikbaar. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je doorgaans echter eerst de software aanschaffen. Dit is bij avast! for Mac niet het geval. Je kunt de virusscanner gratis downloaden en installeren.

avast! CommunityIQ

De virusscanner maakt gebruik van avast! CommunityIQ voor het verzamelen van data en herkennen van bedreigingen. avast! CommunityIQ is netwerk van avast!-gebruikers die samenwerken als 'wereldwijde sensoren'. Het netwerk van sensoren moet Avast helpen bij het sneller identificeren van bedreigingen en snel uitbrengen van updates die hier tegen beschermen.

Daarnaast bevat de antivirussoftware de avast! WebRep, een tool die je moet beschermen tegen phishing-aanvallen. Bij phising-aanvallen proberen hackers gegevens van gebruikers te achterhalen door hen te overtuigen deze gegevens ergens in te vullen. avast! WebRep maakt gebruik van avast! CommunityIQ om verdachte websites te herkennen en je hiervoor te waarschuwen.