Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Bedrijven blokkeren iOS na Exchange-problemen

Door: henk-jan-buist | 11 februari 2013 14:45

Apple

Een bug in de nieuwe versie van iOS leidt tot verstopping op Exchange-servers. Bedrijven zijn daarom overgegaan op het blokkeren van iPads en iPhones om getroffen servers te ontlasten.

De update naar iOS 6.1 kan leiden tot onnodig grote logs in de Exchange-server, melden diverse gebruikers op Microsofts Technet. Windows-expert Tony Redmond raadt daarom bedrijven aan om iOS-apparaten nog even niet te upgraden, omdat mailservers beginnen te steigeren dankzij uit de kluiten gewassen transactielogs die snel voorbij de 50 GB zouden groeien.

Synchronisatieloop

Het probleem wordt door meerdere gebruikers gemeld die zien dat de logfiles fiks groeien zodra een iPad contact maakt via Outlook. Een van de melders denkt het probleem te hebben getraceerd naar de agendasynchronisatie van de iPad. Er ontstaat in sommige gevallen een synchronisatieloop, waardoor er te veel logfiles worden weggeschreven.

Deze bestandsoverloop zorgt voor haperingen op Exchange-servers van bedrijven. Omdat downgraden naar een eerdere versie niet mogelijk is, hebben IT-afdelingen de toegang van iOS 6.1 naar de Exchange-server geblokkeerd om uitval te voorkomen, zo staat te lezen op een ontwikkelaarsforum.

Vodafone UK: niet upgraden

De bug heeft AOL ertoe genoopt om de deelfunctie tijdelijk uit te schakelen. De bug die zorgt voor een loop als werknemers afspraken proberen te beheren, veroorzaakt ook daar problemen in de back-end. Daarom is juist deze agendabeheerfunctie bij AOL uitgeschakeld.

De Britse tak van Vodafone waarschuwt zijn gebruikers om ook niet te upgraden naar de nieuwe versie van het besturingssysteem. Dit vanwege een bug die zou leiden tot problemen op het 3G-netwerk. Weer andere bugs zouden het toestel te heet laten worden de batterij onnodig snel doen leeglopen.

Agendaproblematiek duikt vaker op

Bij het verschijnen van iOS 6 vorig jaar waren er ook al problemen met ActiveSync. Een bug zorgde toen ook al voor synchronisatie-issues in de agendafunctie. Hierbij liepen gedeelde afspraken in de soep. Michael Rose, redacteur van Apple-blog TUAW wees er toen op dat dit probleem Apple en Microsoft parten blijft spelen.

Update 16.39 uur: Het ontwikkelaarsforum meldt dat na het aanvankelijk volledig blokkeren van Exchange een regel ervoor zorgt dat de gewraakte deelfunctie wordt uitgeschakeld. Hierdoor wordt de synchronisatieloop vermeden.

0 Reacties op: Bedrijven blokkeren iOS na Exchange-problemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.