Benieuwd naar Google Glass? Glass-simulator geeft voorproefje

Door: Elmar Rekers | 14 mei 2013 09:33

Nieuws

De kans is groot dat je niet tot het selecte groepje ontwikkelaars behoort dat van Google reeds een Glass-bril heeft gekregen. Om je toch alvast een idee te geven wat deze futuristische bril voor je kan gaan betekenen, heeft Mutual Mobile de Glass Sim ontwikkeld.

Als gadgetliefhebbers het momenteel ergens over hebben, is het wel de Glass-bril van Google. Een augmented reality-bril die de drager constant van real-time-informatie voorziet op een klein display dat voor het oog hangt.

In de Glass Sim van Mutual Mobile kan je kiezen uit een aantal templates (cards) die betrekking hebben op jouw dagelijks leven. Ook kan je een foto uploaden van jouw omgeving (die je bijvoorbeeld even snel met de webcam maakt), waardoor je een aardig idee krijgt hoe Glass invloed zal hebben op jouw leven.

Google I/O

Het is natuurlijk niet de real-time-informatievoorziening die Glass belooft te bieden, maar het komt aardig in de buurt. Een template is eenvoudig gemaakt, en wil je deze card delen met vrienden dan is dat direct vanaf de website mogelijk. Verwacht wordt dat Google zijn Glass-bril in 2014 op de markt brengt.

Woensdag gaat de Google I/O-conferentie van start, waar Google ongetwijfeld meer details zal geven over de werking en beschikbaarheid van zijn nieuwe gadget.

Card-voorbeeld van Mutual Mobile.

0 Reactie(s) op: Benieuwd naar Google Glass? Glass-simulator geeft voorproefje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.