Berichten herstellen in iMessage op je iPhone

Door: Martin Gijzemijter | 10 oktober 2017 13:15

How To

Gooide je per ongeluk iets weg van je iPhone? Zoals een iMessage-bericht met de cijfercombinatie van je kantoorpand, om maar wat te noemen. Je kunt dan natuurlijk een complete reservekopie terugzetten, maar wat als je recentelijk geen reservekopie hebt gemaakt en je al je nieuwe data niet kwijt wilt? Haal dan alleen díe gegevens uit de kopie die jij nodig hebt. Zo kun je berichten herstellen in iMessage.

AnyTrans installeren

Er zijn veel programma’s waarmee je gegevens kunt terughalen uit een reservekopie van je iPhone binnen iTunes. Maar sinds de komst van iCloud zijn er steeds minder mensen die op die manier een reservekopie maken. Gegevens terugzetten vanuit iCloud werkt op een andere manier, maar gelukkig zijn ook hier programma’s voor gemaakt, waaronder AnyTrans. Je kunt deze tool hier downloaden. Het programma is niet gratis, je betaalt 40 dollar (35 euro) voor een licentie, maar je mag het wel eerst uitproberen (zeven dagen, maximaal vijftig items per dag) voor je besluit tot kopen over te gaan.

AnyTrans is een veelzijdig programma voor het beheer van je iOS-apparaat.

Verbinden met iCloud

Wanneer je het programma hebt gestart, doorloop je eerst even de verplichte uitleg en daarna klik je op het iCloud-pictogram bovenin. Zorg ervoor dat je iPhone (of iPad) níet verbonden is met je pc. Log vervolgens in met je iCloud-account. Let op: de makers van het programma geven (uiteraard) aan dat ze privacy respecteren en dat je gegevens nooit in gevaar zijn. Toch willen we even benadrukken dat je inlogt in iCloud via software die niet van Apple is. Omdat een bedrijf als dit direct moet opdoeken als zou blijken dat het je gegevens aftapt/opslaat, achten we het veilig, maar wees je er wel bewust van. Zodra je bent ingelogd kan het een behoorlijke tijd duren voordat de reservekopie is geladen, afhankelijk van de grootte.

Je kunt verbinden met iCloud, maar onthoud wel dat dit niet via Apple zelf gaat.

Gegevens doorzoeken

Wanneer er reservekopieën worden aangetroffen in je iCloud-account, worden deze getoond in het overzicht. Dubbelklik op de reservekopie van je keuze om deze te downloaden (je dient helaas de hele reservekopie te downloaden). Zodra dit is gebeurd, klik je op View achter de betreffende reservekopie en zie je aan de linkerkant alle onderdelen die je kunt bekijken. Klik in dit geval op het onderdeel Messages, waarna je in het rechterdeelvenster een overzicht ziet van alle berichten. Dubbelklik op een bericht om het te lezen. Je hebt nu gewoon toegang tot de gegevens, zonder de hele reservekopie terug te moeten zetten.

Eenmaal gedownload kun je alle gegevens uit de reservekopie bekijken.

0 Reactie(s) op: Berichten herstellen in iMessage op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.