Bestanden delen tussen al je apparaten

Door: robbin-ooijevaar | 01 mei 2015 08:44

How To

Heb je weleens geprobeerd via je smartphone foto's te delen met een tablet of computer? Je vervalt snel in heen en weer mailen. Dankzij SHAREit kun je eenvoudig bestanden delen tussen Windows, iOS, Android en Windows Phone. Voorwaarde is dat de apparaten met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.

Stap 1: Delen met SHAREit

SHAREit is ontwikkeld door Lenovo om bestanden uit te wisselen tussen apparaten bij jou in de buurt. Het programma werkt ideaal in een thuissituatie met een iPad, Android-smartphone en Windows-computer. Ook kun je eenvoudig bestanden uitwisselen met kennissen die bij je op bezoek zijn. Je kunt bestanden tussen mobiele apparatuur onderling uitwisselen of met je computer.

SHAREit maakt bestandsuitwisseling tussen verschillende merken smartphones, tablets en pc's eenvoudig.

Stap 2: Verstuur en ontvang

SHAREit is veilig, doordat je geen bestanden permanent deelt via een server-programma of app. Er is een verzendende en ontvangende partij. Ook dien je binnenkomende bestanden 'aan te nemen' via een bevestiging. Je kunt dus niet zomaar bij bestanden op een apparaat of bestanden naar een apparaat kopiëren zonder dit proces goed te keuren aan twee kanten.

Technische kennis is niet nodig. Alleen een overijverig beveiligingsprogramma op je computer kan roet in het eten gooien door de boel te blokkeren. Mocht dit gebeuren, dan sta je SHAREit toe om verbinding te maken met je netwerk. De software is nodig op alle apparaten waartussen je bestanden wilt versturen. Je vindt het programma voor mobiele platforms (iOS, Android en Windows Phone) in de app store van je toestel of via deze website.

Stap 3: Multiplatform

De werking van SHAREit is op alle apparaten hetzelfde. Start de app of het programma. Om bijvoorbeeld foto's van je smartphone naar je pc te kopiëren, ga je als volgt te werk. Start de SHAREit-app op je smartphone, klik op Send en selecteer de foto's die je wilt versturen. Start op je computer het SHAREit-programma en klik op Receive. Binnen enkele seconden verschijnt de computernaam in de 'radar' van SHAREit op je smartphone. Tik de computer aan en bevestig op je pc de binnenkomst van de foto's.

Kies een SHAREit-apparaat in je omgeving om foto's, video's en andere bestanden te delen.

4 Reactie(s) op: Bestanden delen tussen al je apparaten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 1 mei 2015 20:57 Dilbert
  Het kan makkelijker op diverse manieren, ik gebruik onedrive op de tablet en de pc waar ik onedrive op heb gezet en heb al mijn mappen daarin geplaatst en eenmaal in de zoveel tijd synchroniseer ik deze.
  op de tablet kan dat automatisch en zo is je systeem altijd up to date.
  Maar je kan ook dropbox gebruiken of via google drive, er zijn meer clouddiensten trouwens die dit ook kunnen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 mei 2015 20:41 Jozefus
  Pas op! ShareIt verandert ongevraagd de metadata van de bestanden. Na het overzetten van foto's waren bij mij de datum en de "timestamp" van alle bestanden veranderd in 17-01-1970 en het tijdstip van de transfer. Niet handig en waarschijnlijk een programmeerfout.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 mei 2015 23:14 Anoniem
  Deze app slurpt al je privacy op !
  Waarom moet deze drit app mijn agenda, foto's contactgegevens etc kunnen inzien ???

  Heft toch totaal niets met uitwisselen van een plaatje te maken. !!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 mei 2015 19:05 Anoniem
  leuk, maar waar blijven de foto`s die ik van mijn Ipad naar mijn computer heb getransporteerd?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.