De 10 beste iPad-apps voor tuinieren

Door: Evi Maquoi | 26 april 2015 09:04

Apple

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Gedaan met die gure wind en lage temperaturen. Wij hebben al volop zomerkriebels. Het is het ideale tijdstip om naar buiten te trekken en aan de slag te gaan in de tuin. Wij schotelen je hier dan ook tien interessante iPad-apps voor die je helpen bij het tuinieren.

MijnTuin ****

Prijs: Gratis

Omvang: 13,9 MB

Het maakt niet uit of je een balkontuintje of een gigantisch gazon met bloemenborders hebt? Dankzij MijnTuin krijg je toegang tot een overzichtelijke encyclopedie met foto's en erg veel nuttige informatie zoals groeihoogte, plantensoorten en eisen op vlak van vochtigheid, bodem en licht. Via het tabblad Taken krijg je te zien wanneer het ideale tijdstip is om de plant te bemesten, snoeien, stekken of zaaien. Wil je een tuinkalender bijhouden of toegang krijgen tot het forum met bijna 60.000 geregistreerde gebruikers? Dan moet je eerst even een gratis account aanmaken.

Moestuinder ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang: 102 MB

Klein tuintje? Geen probleem. Je hebt helemaal geen grote serre nodig om van je eigen groenten te kunnen genieten. Deze app gaat over tuinieren op de 'square foot': in bakken van ongeveer één vierkante meter kun je in verschillende kleine vakken diverse groenten zaaien. Dankzij deze app bewaar je het overzicht. Je kunt aangeven wanneer je zaait en de app geeft vervolgens weer wanneer oogsten mogelijk is. Bovendien vind je heel veel nuttige informatie per gewas terug. Van zaaiperiode en standplaats tot aantal planten per vak en zaaidiepte. Handig!

Tuincentrum Borghuis ***

Prijs: Gratis

Omvang: 18 MB

Deze app is meer dan een commercieel verlengstuk van een tuincentrum uit de Twentse gemeente Deurningen. Naast de actuele folder en aanbiedingen vind je er immers een schat aan interessante tuinweetjes en informatie. Onder Tuintips vind je tips en trucs over onder andere grond- en meststoffen, plagen in de tuin en gewasbescherming, maar ook advies om tuinhout te plaatsen of je vijver te onderhouden. De Nieuws-sectie is ook een bezoekje waard omdat je veel inspiratie kunt halen uit de gevarieerde artikelen.

Yard and Garden Design Ideas ***

Prijs: Gratis

Omvang: 43 MB

Als je tuin een fikse make-over nodig heeft, kun je maar beter goed weten wat je precies wilt. Via deze app vind je tonnen inspiratie. De makers hebben naar eigen zeggen ruim 50.000 foto's in hun database gestopt. Je hoeft ze gelukkig niet allemaal te bekijken, je kunt filteren op basis van tientallen categorieën. Mooie foto's sla je met één tik op in je favorieten. Daarnaast kun je ook altijd de bron opvragen, de foto delen met vrienden of de afbeelding downloaden naar je filmrol. Enig minpuntje is de storende advertentiebanner onderaan.

PlantBrain ****

Prijs: € 0,99 (+ in-app-aankoop)

Omvang: 5,1 MB

Weet je niet goed welke planten je in jouw tuin moet zetten? In deze app van de Nederlandse tuinarchitecte Odette Blok zit een database van ruim 2.600 verschillende planten. Door de naam van een bepaalde plant in te voeren, krijg je een overzicht van alle eigenschappen te zien. Nog interessanter is dat je ook kunt zoeken met behulp van enkele slimme filters. Op die manier vind je bijvoorbeeld onmiddellijk welke winterharde planten met een maximumhoogte van 80 centimeter geschikt zijn in schaduwrijke tuinen. Zowel de tuinliefhebber als de professional vindt iets van zijn gading in deze app. Helaas is de informatie enkel in het Engels beschikbaar!