Betaalde tetheringdienst voor iOS via web-app

Door: tonie-van-ringelestijn | 12 maart 2012 10:24

Nieuws

Tether.com, dat zijn app binnen een dag door Apple geschrapt zag worden, biedt nu een betaalde tetheringdienst aan via een web-app.

De dienst Tether.com laat gebruikers hun mobiele internetverbinding delen met andere apparaten, het zogeheten tethering, en gebruikt hiervoor sinds vrijdag een web-app. De iPhone-app van het bedrijf werd in november nog binnen een dag door Apple uit de App Store gehaald, omdat veel telecombedrijven tethering niet toestaan.

Vrijdag kwam Tether.com een htm5-webapp met dezelfde functionaliteit. Om op een pc of laptop via de gedeelde mobiele verbinding te surfen is de Tether.com-software op de computer nodig. Tether.com zet daarmee een adhoc-connectie op met het mobiele apparaat.

Eigen techniek voor adhoc netwerk

De startup claimt een eigen techniek te gebruiken voor het opzetten van een adhoc-netwerk dat de 3g-verbinding van een iPhone of iPad gebruikt en heeft hiervoor diverse patenten aangevraagd. Tether.com claimt binnen twee jaar tijd al 500 duizend gebruikers te hebben bereikt op Android of Blackberry, waarvoor het al langer apps aanbiedt.

De Tether.com-dienst is niet gratis en kost 30 dollar per jaar. Om de nieuwe app te promoten wordt het tijdelijk voor 15 dollar per jaar aangeboden.

0 Reactie(s) op: Betaalde tetheringdienst voor iOS via web-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.