Betalen bij Starbucks via smartphones (video)

© CIDimport

Betalen bij Starbucks via smartphones (video)

Geplaatst: 16 juni 2011 - 10:46

Aangepast: 16 november 2022 - 10:35

Redactie ID.nl

Klanten van Starbucks kunnen in de VS hun koffie van tevoren uitzoeken en betalen via hun telefoon. Bij de balie hoeft de aankoop alleen nog te worden ingescand.

Dat was al een tijd mogelijk met BlackBerry en iPhone apps maar kan sinds deze week ook met Android. Starbucks Card Mobile stelt koffiedrinkers in staat hun saldo te checken en aan te vullen. Daarnaast kan ook de dichtstbijzijnde Starbucks opgezocht worden en worden er aanbiedingen in de applicatie aangeprijsd.

Streepjescode voor de scanner

De koffie wordt afgerekend door een streepjescode voor een scanner te houden bij een van de duizenden locaties in de VS. Na de aankoop toont de app het overgebleven saldo. In de eerste negen weken dat het systeem is gebruikt zijn er volgens Starbucks meer dan 3 miljoen aankopen gedaan via dit systeem.

In de toekomst wil de koffietent gebruik gaan maken van near field communication (NFC), een techniek die door velen als de volgende stap in mobiel betalen wordt gezien. Daarvoor moeten telefoons eerst wel uitgerust worden met NFC-chips, iets dat moeilijker te bewerkstelligen is dan de winkels voorzien van NFC-systemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten