Zo kun je betalen met PayPal in iTunes

Door: Ronald Smit | 18 april 2018 08:48

Betaal je apps, muziek en films in iTunes met PayPal
How To

Niet iedereen heeft een creditcard of wil deze gebruiken voor online betalingen. In dat geval is er PayPal om naar uit te wijken. Je kunt deze dienst tegenwoordig ook gebruiken voor al je iTunes en app store accounts in iOS. Betalen met PayPal in iTunes doe je zo.

Betalen voor muziek, films en apps op je iPhone, iPad of iPod Touch kon jarenlang alleen via een creditcard. Vervelend, want je moet daardoor steeds zorgen dat je zelf handmatig de afgeschreven bedragen terugstort om een dieprood staande kaart te voorkomen. Bovendien betaal je ook voor het gebruik van de kaart enzovoort. Een oplossing was iTunes giftcards te kopen in de winkel en de waarde daarvan met apps en meer te verzilveren. Sinds een tijdje - waarschijnlijk na heel veel zeuren van gebruikers - kan er ook betaald worden via PayPal. Dit is een betaaldienst die je rechtstreeks kunt koppelen aan (bijvoorbeeld) je bankrekening. Een betaling gemaakt via PayPal wordt dan ook automatisch van je gewone bankrekening afgeschreven. Geen gedoe meer met een verplichte creditcard!

Instellen

Om je i-apparaten in orde te maken voor betaling via PayPal start je de app Instellingen. Tik daarin, in de kolom met opties, helemaal bovenaan op je (account-) naam. Tik vervolgens op Betaling en bezorging. In wederom een nieuw paneel tik je dan onder Betalingsmethode op de daar geselecteerde methode. Dat zal - als je hier nooit eerder naar gekeken hebt - een creditcard zijn. Kies vervolgens als betaalmethode voor PayPal. Daarna is het tijd om je inloggegevens voor deze dienst in te vullen. Zodra je eenmaal ingelogd bent betaal je voortaan via PayPal. En als Apple je enige reden voor gebruik van een creditcard was, dan kan deze nu meteen de deur uit.

Let op

Ga je gebruik maken van PayPal, dan is het natuurlijk zaak om deze dienst met een zeer stevig wachtwoord dicht te timmeren. Doe je dat niet en wordt je account gehackt, dan zijn de rapen gaar. Gebruik een goede wachtwoordgenerator, zoals bijvoorbeeld dit online-exemplaar. En bewaar je wachtwoorden vervolgens in een ook weer goed beveiligde wachtwoordbeheerder, zoals bijvoorbeeld mSecure. Zo hoef je nog maar één wachtwoord te onthouden om toegang te krijgen tot al die on-onthoudbare random wachtwoorden. Is dat allemaal in orde, dan betaal je al je iTiunes-aankopen voortaan geheel zorgeloos via PayPal.

1 Reactie(s) op: Zo kun je betalen met PayPal in iTunes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 18 april 2018 12:56 Homer
    Het kon naast de creditcard ook lang met: ‘click-and-buy’ dat is echter verdwenen zonder opgave van reden.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.