Bied hulp op afstand met je tablet of smartphone

Door: robbin-ooijevaar | 21 april 2014 11:30

How To

Ammyy Admin blinkt uit in gebruiksgemak: iedereen kan ermee aan de slag en het programma leent zich voor het beheer op afstand van computers. Het enige nadeel is dat je beperkt bent tot Windows. Als je een computer wil overnemen met een tablet of smartphone heb je TeamViewer nodig.

Nadeel van TeamViewer is dat het pakket iets minder overzichtelijk is. Dit begint al bij de downloadopties. We bespreken de basis om een computer op afstand te kunnen bedienen vanaf een Android-tablet. Verder is er een Windows 8-app, Linux, Mac en iOS-versie beschikbaar.

Vergeten hoe hulp op afstand precies werkt of wil je een computer op afstand bedienen door middel van je eigen pc? Lees dan dit artikel nog eens door.

TeamViewer heeft meer mogelijkheden dan Ammyy Admin en is bijna net zo eenvoudig in te stellen.

Installatie

Installeer TeamViewer 9 voor Windows op de computer die je op afstand wilt kunnen overnemen. We nemen de meest uitgebreide TeamViewer-download, deze heet All-In-One Volledige TeamViewer versie.

Omdat we de computer altijd op afstand willen benaderen, kiezen we voor Installeren om deze computer later op afstand te bedienen. Activeer de optie privé niet-commercieel, anders mag je TeamViewer niet gebruiken. Het programma is alleen gratis voor persoonlijk gebruik.

Kies de juiste opties tijdens de installatie van TeamViewer.

Scherm overnemen

Start TeamViewer via de snelkoppeling. Je ziet een ID en bijbehorend wachtwoord. Deze zijn nodig om het systeem over te nemen op afstand. Hiervoor kun je TeamViewer op een andere computer installeren en starten, of je gebruikt de app uit de app store voor bijvoorbeeld je Android- of iPad.

Na het opgeven van de Partner-ID en wachtwoord, kan het scherm worden overgenomen. Experimenteer met de functies om alle mogelijkheden van TeamViewer te verkennen. Het zal opvallen dat TeamViewer zo nu en dan een commerciële melding geeft. Dit mag je negeren.

TeamViewer werkt op elke computer en elk apparaat: Windows, Linux, Mac, iOS en Android.

TeamViewer-wachtwoord

Om veiligheidsredenen wordt het wachtwoord van TeamViewer automatisch gewijzigd. Het is dus niet mogelijk om altijd verbinding te maken. Als je TeamViewer wil gebruiken om je eigen computers altijd op afstand over te kunnen nemen, is een extra aanpassing vereist. Klik in TeamViewer op het menu Verbinding / Toegang zonder toezicht instellen.

Doorloop de stappen van de wizard om onder meer een goed wachtwoord in te stellen. Vanaf nu zal TeamViewer in de achtergrond actief zijn, ook als Windows nog niet volledig is opgestart. Je kunt dus ook op afstand het inlogscherm benaderen en dat vanaf elke plek op aarde en met nagenoeg elk besturingssysteem: Windows, Linux, Mac, iOS en Android.

Stel de TeamViewer-beveiliging in zodat je op afstand de computer kunt overnemen.

0 Reactie(s) op: Bied hulp op afstand met je tablet of smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.