Bijlagen mailen in iOS 13 en iPadOS

Door: Ronald Smit | 29 januari 2020 09:44

Met deze knoppen voeg je allerhande bijlagen toe aan je mail van iPadOS en iOS 13.
How To

Het mailen van bijlagen in iOS 13 en iPadOS is een stuk makkelijker geworden dan voorheen. Het maakt de mail-app een heel stuk bruikbaarder!

Het toevoegen van bijlagen aan een mailtje is natuurlijk dagelijkse kost van iedere e-mailer. Met de komst van iOS 13 en iPadOS is deze taak een stukje makkelijker geworden, waarbij gebruik gemaakt wordt van de ingebouwde bestandsbeheerder. Wil je bijvoorbeeld een mail verzenden met een PDF-document (en heb je geen zin om dat vanuit een PDF-app te doen, omdat je dit halverwege een al getikte mail bedenkt), dan werkt het als volgt. Allereerst start je vanzelfsprekend de app Mail en tik je op het knopje voor het opstellen van een nieuw bericht (in de vorm van een vierkant met een pennetje).

Om een bijlage toe te voegen, tik je op het bijlageknopje in de taakbalk van de mail. In dit voorbeeld gebruiken we een extern toetsenbord, maar zoals je ziet blijven ook dan alle ‘actieknoppen’ in beeld zichtbaar. De knop om bestanden toe te voegen is die direct rechts van de cameraknop. De bestandsbrowser opent nu, tik hierin – indien nodig – op Op mijn iPad en dan Locaties om alle mappen op je iPad (of iPhone) te zien. Je kunt nu vanuit willekeurige app-mappen elke beschikbare bestandssoort toevoegen aan je mail. Kwestie van bladeren naar een app-map en een bestand selecteren. Het bestand wordt overigens toegevoegd op de plek waar je cursor op dat moment in de mail staat. Handig dus om deze vóór het invoegen even aan het eind van je bericht te zetten. Op dezelfde manier kun je ook afbeeldingen invoegen vanaf de filmrol, alleen gebruik je daar de knop voor afbeeldingen voor; de meest linkse naast de camera om precies te zien. Met de cameraknop kun je live foto’s toevoegen.

Deze knoppen maken het mogelijk om snel allerlei soorten bijlagen toe te voegen in de app Mail van iPadOS en iOS 13
Deze knoppen maken het mogelijk om snel allerlei soorten bijlagen toe te voegen in de app Mail van iPadOS en iOS 13

Scannen

Tot slot is er ook nog de ‘scan-knop’. Daarmee kun je documenten fotoscannen. Het aardige van die truc is dat de daarmee opgestarte app een document (desgewenst) zelf herkent, vastlegt en rechttrekt. Ideaal voor onderweg als je even snel een document moet mailen, de resolutie van de camera’s op de diverse i-apparaten is meer dan voldoende voor dit soort klussen.

1 Reactie(s) op: Bijlagen mailen in iOS 13 en iPadOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 29 januari 2020 22:39 henkzelf
    Leuk dat deze functionaliteiten die we al jaren in Windows/Android konden gebruiken nu ook bij Apple worden toegevoegd 👍
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.