Zo zet je bluetooth uit in iOS12

Door: Ronald Smit | 09 oktober 2018 06:53

Via het bedieninspaneel in iOS 12 zet je Bluetooth slechts tijdelijk uit
How To

Bluetooth is een handig systeem voor draadloos communiceren op korte afstand. In iOS 12 staat het tegenwoordig ongemerkt standaard aan.

Bluetooth wordt voor allerlei mobiele zaken gebruikt in iOS. Denk aan - natuurlijk - voor draadloos muziek luisteren via je al even draadloze hoofdtelefoon. Of het koppelen van een bluetooth-toetsenbord aan je iPad. Mogelijkheden te over. Apple probeert eigenlijk al sinds iOS 11 om Bluetooth permanent aan te zetten. Daar valt wat voor te zeggen, maar ook tegen. Bluetooth kan gehackt worden, maar ook kun je per ongeluk Airdrop ingeschakeld hebben. Als je daarbij al even per ongeluk voor 'Iedereen' als toegestane verzender hebt gekozen, kun je zomaar ineens geconfronteerd worden met allerlei ongevraagd aangeboden troep van bijvoorbeeld een vervelende medegebruiker elders in die overvolle treincoupé.

Via het bedieninspaneel in iOS 12 zet je Bluetooth slechts tijdelijk uit

Écht uit dat Bluetooth

Kortom: Bluetooth standaard uitschakelen is zo gek nog niet. Bovendien scheelt het ook nog eens (een heel klein beetje) batterijverbruik. In iOS 12 - Apple's nieuwste mobiele besturingssysteem - zet je Bluetooth aan door op de iPad vanuit de linkerbovenhoek van het scherm naar beneden te vegen (op je iPhone veeg je vanaf de onderrand van je scherm naar boven). Je ziet dan het bedieningspaneel. Tik op de Bluetooth-knop en het staat aan. Nogmaals tikken zet het weer uit. Máár: alleen tot de volgende ochtend, daarna gaat het automatisch weer aan! Wil je Bluetooth permanent uitschakelen, dan start je daarvoor de app Instellingen. Tik op Bluetooth en zet de schakelaar achter deze optie vervolgens uit. Nu blijft het ook echt uit.

AirDrop

Kies je ervoor om Bluetooth toch aan te laten staan, zorg dan dat in ieder geval AirDrop niet simultaan ook de hele tijd aan staat. Zet dit echt alleen aan als je het nodig hebt. Om AirDrop in te stellen schuif je op de iPad weer van de linkerbovenhoek naar beneden (of vanaf de iPhone van helemaal onderaan het scherm naar boven). In het bedieningspaneel tik je vervolgens op de AirDrop-knop, standaard staat deze recht boven de Bluetooth-knop. Staat ie daar niet (meer), start dan de app Instellingen en tik daarin onder Algemeen op AirDrop. In beide gevallen krijg je dezelfde opties te zien. Om AirDrop uit te zetten, kies je voor Ontvangen uit. Wil je AirDrop gebruiken, kies dan in principe slechts voor de optie Alleen voor contacten om te voorkomen dat Jan en alleman je al dan niet per ongeluk kunnen spammen met AirDrop-rommel. De optie Iedereen is vragen om problemen.

Bluetooth pictogram weg in iOS 12?

Keren we nog even terug naar Bluetooth. In alle versies voorafgaand aan het nieuwe iOS 12 verscheen altijd een Bluetooth-pictogram in de statusbalk bovenin beeld. In iOS 12 is dat niet meer het geval. Je kunt dus niet meer in één oogopslag zien of Bluetooth aan of uit staat. Wel zie je het symbooltje nog verschijnen bij een gekoppeld en actief apparaat. Het betekent dat je nog meer moet opletten om er zeker van te zijn dat Bluetooth uit is.

0 Reactie(s) op: Zo zet je bluetooth uit in iOS12

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.