Bluetooth uit op je iPhone, maar nu écht

Door: Ronald Smit | 16 april 2018 11:15

Zet Bluetooth in iOS 11 echt uit via de app Instellingen
How To

Ook in iOS 11 op je iPhone is (natuurlijk) een optie om bluetooth uit te schakelen aanwezig. Maar de meest voor de hand liggende zorgt helaas niet voor een blijvende uitschakeling. Daarvoor is een andere werkwijze noodzakelijk.

Bluetooth is een draadloze communicatiemethode voor de korte afstand. Het werkt met relatief lage snelheden, maar is wel voldoende voor het streamen van (gecomprimeerde) audio naar bijvoorbeeld een draadloze hoofdtelefoon. Daarnaast gebruikt Apple het voor AirDrop, een techniek om via wifi en bluetooth gegevens snel van het ene i-apparaat naar het andere over te hevelen. Denk aan bijvoorbeeld een setje foto's of iets dergelijks. Ook macOS doet tegenwoordig aan Airdrop mee, maar dat terzijde. Waar het om gaat is dat Bluetooth best veel gebruikt wordt. En mogelijk ongemerkt ingeschakeld blijft. Zonde, want dat kost alleen maar kostbare energie uit je accu. En ook loop je een risico op Bluetooth-hackers. Uitzetten bij niet gebruiken is dus een logische gedachte. De meest voor de hand liggende methode is die waarbij je vanaf de onderrand van je iPhone-, iPod Touch- of iPad-scherm naar boven veegt. Je ziet dan het 'control center' verschijnen. Met daarin een uitnodigende Bluetooth-knop. Staat bluetooth aan, dan schakel je het hiermee uit. Maar niet heus.

Hier Bluetooth echt uitzetten kan je vergeten

Echt uit

Vreemd genoeg denkt Apple dat je bluetooth in het control panel per ongeluk uit hebt gezet. De volgende dag in de ochtend wordt het namelijk weer automatisch aangezet om je 'vergissing' te corrigeren. Vervelend, want dit is natuurlijk tamelijk onverwacht gedrag. Gelukkig is er wel een oplossing voor dit mankementje. Start de app Instellingen en schakel daar onder Bluetooth deze optie met de daarvoor bestemde schakelaar definitief uit. Blijf echter een oogje houden op de statusbalk van je i-apparaat. Sommige functies - zoals het al genoemde AirDrop - schakelen bluetooth automatisch in. Uitzetten dien je dan weer via de app Instellingen te doen.

0 Reactie(s) op: Bluetooth uit op je iPhone, maar nu écht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.