Boek 'Inside Apple' vanaf vandaag te koop

Door: wouter-hoeffnagel | 25 januari 2012 12:04

Nieuws

Het boek 'Inside Apple' is vandaag verschenen. Het boek is te koop als zowel paperback als hardcover bij onder andere Bol.com en als ebook in de iBookstore. Het boek is door Adam Lashinsky van Fortune geschreven en beschrijft de dagelijkse gang van zaken binnen Apple.

Uit het boek blijkt onder andere hoever Apple's obsessie voor details gaat. In het boek beschrijft Lashinsky onder andere hoe Apple een testlab heeft in Cupertino die volledig is gericht op het testen van de verpakkingen van Apple-producten. Ontwerper Jonathan Ive, die zich onder andere bezig houdt met het ontwerpen van de verpakkingen, zegt in het boek dat alle verpakkingen moeten kloppen en bij consumenten het juiste gevoel moet opwekken.

Apple zou het verpakkingsmateriaal voor haar producten dan ook uitgebreid testen. Zo zouden op een bepaald moment bijvoorbeeld honderden iPod-verpakkingen in het lab hebben gestaan, om te kunnen testen welk gevoel consumenten krijgen bij het uitpakken van het product.

Ook stelt de ontwerper van de verpakkingen dat hij vaak vele ontwerpen maakt van verpakkingen voordat deze naar zijn wens zijn. Zo zou de ontwerper met een eindeloze reeks pijlen, kleuren en tapes hebben ontworpen voor een klein lipje. De pijlen en kleuren moeten consumenten direct duidelijk maken dat zij aan het lipje moeten trekken. 'Inside Apple' is te koop via onder andere Bol.com als iBooks.

0 Reactie(s) op: Boek 'Inside Apple' vanaf vandaag te koop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.