Boek toont retro-prototypes van Apple-producten

© PXimport

Boek toont retro-prototypes van Apple-producten

Geplaatst: 31 december 2012 - 14:17

Aangepast: 16 november 2022 - 10:08

Wouter Hoeffnagel

Voordat een nieuw apparaat wordt geproduceerd wordt doorgaans eerst een prototype gemaakt. Niet ieder prototype gaat echter daadwerkelijk in productie. Dit is ook bij Apple het geval. Een boek van ontwerper Hartmut Esslinger toont verschillende prototypes van Apple-producten uit de jaren ’80.

Jonathan Ive is op dit moment ontwerper bij Apple en wordt daardoor gezien als de man achter veel Apple-producten. In de jaren ’80 was niet Ive, maar Esslinger de ontwerper van Apple. De ontwerper is in deze functie verantwoordelijk geweest voor het ontwerpen van een flink aantal prototypes voor Apple. Het boek ‘Design Forward: Creative Strategies for Sustainable Change’ neemt je mee in de loopbaan van Esslinger bij onder andere Apple.

Het boek toont meerdere prototypes die Esslinger voor Apple ontwierp, maar die nooit in productie zijn genomen. Het gaat hierbij vooral om Mac-computers en laptops, maar ook om een tablet en een telefoon. De prototypes van een tablet en telefoon is een duidelijk aanwijzing dat Apple in de jaren ’80 al bezig was met een voorloper van de iPad en iPhone.

© PXimport

© PXimport

Het prototype van een telefoon

© PXimport

Het prototype van een tablet

© PXimport

Een prototype van een Mac-computer

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten