Bouw Apple's futuristische hoofdkantoor maakt vorderingen

Door: chris-koenis | 02 september 2014 08:50

Video

De vorderingen met het peperdure nieuwe hoofdkantoor van Apple in Cupertino waren lange tijd een mysterie vanwege vertragingen en onvoorziene kosten. Tot vandaag.

De bouwput van 'het ruimteschip' is namelijk uitgelekt. En wel vanuit de lucht dankzij de combinatie van een DJI Phantom 2-drone en een GoPro Hero 3. Dankzij deze handige uploader kunnen we zien dat de bouw aan het futuristische nieuwe hoofdkantoor gestaag vordert.

Kosten?

Apple werkt al sinds de zomer van 2009 aan het project, dat door vergunningsvertraging en geldperikelen naar verwachting in 2016 gereed is. Volgens de laatste beramingen spendeert Apple een lieve 5 miljard dollar aan het nieuwe hoofdkwartier, dat onderdak moet bieden aan zo'n 13.000 medewerkers.

Campus 2 is hoe dan ook een architectonisch hoogtepuntje en volledig in de geest van Steve Jobs gebouwd. Zijn droom voor Apple's werkplek van de toekomst was een campus-idee á la Stanford, omringd door veel groen en volledig klimaatneutraal. Samen met de wereldberoemde architect en projectleider Sir Norman Foster komt die droom langzaam uit.

0 Reactie(s) op: Bouw Apple's futuristische hoofdkantoor maakt vorderingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.