Britse bank Barclays koopt 8.500 iPad's

© PXimport

Britse bank Barclays koopt 8.500 iPad's

Geplaatst: 25 november 2012 - 14:13

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

De Britse bank Barclays schaft maar liefst 8.500 iPad's aan voor zijn werknemers. De tablets worden ingezet om de klantenservice van het bedrijf te verbeteren.

Onze Britse zusterwebsite Macworld meldt dat Barclays meerdere tablets heeft vergeleken, maar uiteindelijk tot de conclusie is gekomen dat de iPad het beste aansluit bij zijn wensen. De app moet werknemers in staat stellen beter te communiceren met klanten, wat de klantervaring moet verbeteren.

Ruim 4 miljoen euro

De aanschaf van 8.500 iPad's is niet goedkoop. Het goedkoopste model van de iPad, de iPad 16GB WiFi + Cellular, gaat in het Verenigd Koninkrijk over de toonbank voor 399 pond, zo'n 493 euro. Dit betekent dat Barclays voor de aanschaf van de 8.500 iPad's minimaal zo'n 4,2 miljoen euro kwijt is geweest.

Het bedrijf gaat de Mortgage Brain-app verspreiden onder zijn personeel. De app biedt hypotheekadviseurs de mogelijkheid een snelle en nauwkeurige vergelijking van hypotheken te maken voor cliënten. Mortgage Brain is speciaal ontworpen voor de iPad en ontwikkeld door zes verschillende banken waaronder Barclays Woolwich, een dochterbedrijf van Barclays.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten