Britse rechters boos over Apple's excuses aan Samsung

Door: wouter-hoeffnagel | 09 november 2012 19:44

Nieuws

Britse rechters zijn boos op Apple vanwege de manier waarop het bedrijf in de Britse media en op zijn Britse website excuses heeft gemaakt aan Samsung. De rechters noemen Apple 'inspiratieloos' en stellen dat de originele advertentie zowel onjuist als misleidend is.

Dit meldt het Britse The Guardian. Apple moest van de Britse rechters een advertentie in Britse kranten en op zijn Britse website plaatsen waarin het bedrijf zich excuseert voor het beschuldigen van Samsung van het kopiëren van de iPad. De advertenties zijn inmiddels door Apple geplaatst.

Een schop na

Apple biedt in de advertenties echter niet alleen excuses aan, maar geeft Samsung ook een schop na. Het bedrijf wijst lezers in de advertentie op het feit dat zowel Duitse als Amerikaanse rechters oordeelde dat Samsung met de Galaxy Tab de iPad wel degelijk kopieerde. Over deze actie zijn de Britse rechters boos. De rechters stellen dat Apple grote verwarring heeft proberen te zaaien door de uitspraak van de rechtbank te vergelijken met een Amerikaanse uitspraak.

De rechters zijn daarnaast ook ontevreden met de opstelling van Apple in de rechtszaak. De rechtbank had Apple verplicht zo snel mogelijk een advertentie in Britse kranten te plaatsen. Naar mening van de rechters heeft Apple hier echter geen enkele haast mee gemaakt. Ook wist Apple de advertentie te 'verbergen' door ervoor te zorgen dat de advertentie altijd onder de 'vouw' terecht komt. Dit wil zeggen dat bezoekers altijd moeten scrollen voordat zij de advertentie op hun scherm te zien krijgen. De rechtbank oordeelde eerder al dat Apple een nieuwe advertentie moest plaatsen, wat het bedrijf ook heeft gedaan.

0 Reactie(s) op: Britse rechters boos over Apple's excuses aan Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.