Budget vliegmaatschappij bespaart brandstof door aanschaf van iPad's

Door: wouter-hoeffnagel | 04 juni 2012 16:19

Nieuws

Scoot Pte, een budget vliegmaatschappij, heeft de entertainmentsystemen in zijn vliegtuigen vervangen voor iPad's. Door gebruik te maken van Apple's tablet zijn de vliegtuigen aanzienlijk lichter, waardoor het bedrijf flink kan besparen op brandstofkosten.

Bloomberg schrijft dat de iPad Scoot Pte helpt zijn vliegtuigen 7 procent lichter te maken. De vliegmaatschappij kan hierdoor aanzienlijke besparingen realiseren op zijn brandstofverbruik. Niet geheel onbelangrijk, aangezien Scoot Pte-CEO Campbell Wilson nog in juni aan Bloomberg liet weten dat de brandstofkosten 40% van de totale kosten van een vlucht uitmaken. De entertainmentsystemen die voorheen werden gebruikt wogen maar liefst twee ton.

iPad's huren

De iPad's zijn voorzien van films, TV-uitzendingen, muziek en games. De iPad's zullen overigens niet standaard beschikbaar zijn voor iedere klant van Scoot Pte. Klanten die gebruik willen maken van de tablets kunnen deze huren voor 22 Singeporese dollar, ongeveer 13,70 euro.

Scoot Pte is een dochteronderneming van Singapore Airlines. De budget vliegmaatschappij werd opgericht in november 2011. De eerste vlucht van Scoot Pte vond vandaag plaats.

0 Reactie(s) op: Budget vliegmaatschappij bespaart brandstof door aanschaf van iPad's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.