CES: Robotbal voor iPhone gepresenteerd

href="http://www.orbotix.com" target="_blank">Orbotix</a> heeft op de <a href="http://www.cesweb.org/" target="_blank">Consumer Electronics Show</a> in Las Vegas de <a href="http://www.orbotix.com/uncategorized/the-ball-revealed-sphero/" target="_blank">Sphero</a> gepresenteerd. De Sphero is een robotbal die je met een iPhone of iPad kunt besturen. Het product moet over een halfjaar in de winkels liggen.

De bal is net zo groot als een honkbal en wordt bestuurd via een app. Om te bal te kunnen besturen maakt de iPhone of iPad verbinding met de Sphero via Bluetooth. Het model dat op CES is getoond is een prototype. De bal is voornamelijk interessant aangezien het voor app-ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden biedt. Zo is een API voor iOS beschikbaar gesteld waarmee ontwikkelaars bowling- of voetbalspellen kunnen maken.

Het prototype dat op CES werd getoond kon worden bewogen met behulp van een virtuele joystick. Daarnaast biedt de app je ook een boostknop, waarmee je de bal over een heuvel of ander opstakel heen kan laten rollen. De bal moet uiteindelijk voor minder dan honderd dollar op de markt verschijnen.

Bron: iPhoneclub

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten