Chinese klanten: Apple verkoopt gerepareerde iPhones als nieuw

Door: wouter-hoeffnagel | 18 augustus 2011 14:35

Nieuws

Apple heeft de woede op zijn hals gehaald van een groep Chinese klanten. De klanten zijn boos dat zij een gereviseerde iPhone hebben ontvangen terwijl zij een nieuw toestel dachten te kopen. Een activist voor consumentenrechten heeft inmiddels twee rechtszaken tegen Apple aangespannen.

De klanten kochten de iPhones in de Apple Store in Beijing. Nadat de toestellen waren uitgebracht bleek dat de apparaten echter geen volledig jaar garantie meer hadden. De garantie verliep in de meeste gevallen binnen zes tot negen maanden. De klanten vermoeden daarom dat hun iPhone een gerepareerde of teruggebrachte versie is, terwijl Apple dit bij de verkoop niet heeft vermeld.

Sommige klanten zijn uiteraard terug gegaan naar de winkel waar zij de iPhone hadden aangeschaft. Hier werd verschillende op het verhaal gereageerd. Sommige klanten kregen direct een nieuwe iPhone aangeboden, terwijl andere consumenten het met een verlenging van de garantieperiode moesten doen.

Activist voor consumentenrechten Wang Hai is het niet eens met de gang van zaken en heeft daarom twee rechtszaken aangespannen. Hai zegt met name moeite te hebben met het feit dat Apple de gereviseerde apparaten zonder waarschuwing en zonder korting verkoopt in China. In andere landen verkoopt Apple gerepareerde apparaten vaak met korting.

Wil jij controleren of jij een gerepareerd toestel hebt? Vul dan je serienummer in op de website van Apple.

Het bonnetje toont 9 juli als verkoopdatum

De garantie van de iPhone loopt tot 28 januari 2012[/urlx]

Bron: Apple Insider

0 Reactie(s) op: Chinese klanten: Apple verkoopt gerepareerde iPhones als nieuw

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.