Consumenten onder de 35 gebruiken liever app dan browser

Door: wouter-hoeffnagel | 01 december 2010 11:20

Nieuws

Smartphone-gebruikers onder de 35 jaar blijken liever een app te gebruiken dan een mobiele webbrowser. Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Parks Associates. Uit het onderzoek komt naar voren dat de groep onder de 35 jaar met name een afkeur heeft voor websites die niet zijn geoptimaliseerd voor gebruik op smartphones.

Een andere oorzaak van de voorkeur is het feit dat het bij apps niet nodig is om een URL in te voeren en gebruikers niet met vaak trage browsers hoeven te werken. Snelheid lijkt dus een belangrijke rol te spelen. De onderzoekers geven aan dat apps de rol van webbrowsers nooit in zijn geheel zullen overnemen. Wel waarschuwt Parks Associates dat bedrijven die zich te veel richten op mobiele webbrowsers zowel omzet als bereik kunnen gaan verliezen.

Overigens blijkt dat ruim vijftig procent van de gebruikers onder de 35 jaar overigens geen voorkeur heeft een browser of een app. Van de gebruikers die wel voor een voorkeur heeft kiest het merendeel voor een app. Bij gebruikers van 35 jaar en ouder verschuift deze voorkeur juist naar webbrowsers.

[[

Resultaten van het onderzoek naar de voorkeur van consumenten

0 Reactie(s) op: Consumenten onder de 35 gebruiken liever app dan browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.