Controleer met één muisklik of jouw Mac geïnfecteerd is met de Flashback-trojan

Door: wouter-hoeffnagel | 10 april 2012 20:32

Nieuws

De Flashback-trojan is een veel besproken onderwerp. F-Secure biedt al langer de mogelijkheid met behulp van de Terminal te controleren of je besmet bent met de malware. Echt gebruiksvriendelijk is deze oplossing echter niet. Een nieuwe tool biedt uitkomst.

Een lezer van ArsTechnica, Juan Leon, heeft een tool gemaakt waarmee je met één klik op de muis kunt controleren of jouw Mac besmet is met de Flashback-trojan. De software voert exact dezelfde stappen uit die je al langer handmatig via de terminal kan uitvoeren. Door de stappen automatisch uit te voeren kunnen nu ook gebruikers die minder thuis zijn in de Mac-wereld hun computer checken.

FlashbackChecken

De FlashbackChecker, zoals de tool wordt genoemd, is gratis te downloaden via github. De software is geschikt voor iedere Mac die OS X 10.5 of hoger draait. Het kan natuurlijk zijn dat je de software niet direct vertrouwd. Leon heeft daarom de broncode van de software vrijgegeven, zodat andere ontwikkelaars zijn werkwijze kunnen controleren.

De Flashback-trojan is malware die inmiddels ruim 600.000 Mac's zou hebben besmet. Dit is ongeveer 1 procent van alle Mac's in de wereld. Het is hiermee niet alleen het grootste Mac-botnet allertijden, maar zou ook menig Windows-botnet doen verbleken. De malware blijkt tot nu toe ingezet te zijn om wachtwoorden van gebruikers te stelen en zoekverkeer te kapen.

0 Reactie(s) op: Controleer met één muisklik of jouw Mac geïnfecteerd is met de Flashback-trojan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.