De 5 beste gratis apps voor snelle fotobewerkingen

Door: andre-kies | 05 september 2014 10:30

Nieuws

Als je in de Play Store of App Store zoekt op het trefwoord 'fotobewerking', dan kun je door de bomen het bos niet meer zien. In dit geval is dat niet heel erg, beide stores hebben een zeer ruim aanbod aan goede fotobewerking-apps. Wij zetten onze vijf favorieten op een rij.

PicsArt - Photo Studio

Wat PicsArt - Photo Studio zo interessant maakt is dat je foto's kunt bewerken door een foto in verschillende lagen op te delen. De app doet hiermee iets vergelijkbaars als Photoshop en Illustrator, al zijn de functies minder uitgebreid. Uitsnijden van delen in de foto gaat wat minder gemakkelijk, maar je kunt wel een extra foto uploaden om ze tegelijk te bewerken. Je kunt per laag werken om zo fouten snel te corrigeren en nieuwe lagen maken, zodat je achteraf een foto kan aanpassen zonder alle bewerkingen eruit te slopen.

Het menu laat al direct zien hoeveel opties de app heeft.

Prijs: Gratis

Downloaden: Play Store en App Store

Mirror Photo:Editor & Collage

Het leuke aan Mirror Photo is dat je naast bewerkingen ook foto's kunt spiegelen. Zo kun je een foto maken waarbij je aan weerszijden, boven- en onderkant of op al deze plekken hetzelfde beeld ziet terugkomen. Je kunt daar ook weer een stijlverandering overheen gooien om de foto donkerder of lichter te maken. Met Mirror Photo kunnen twee spiegelbeelden gecombineerd worden, waardoor je bijvoorbeeld een gezicht krijgt met drie ogen. Het is een zeer leuke app om van alles in te proberen.

Je kunt jezelf gewoon meerdere ogen geven, om maar een voorbeeld te noemen.

Prijs: Gratis

Downloaden: Play Store

Photo Editor Pro

Een app waar je makkelijk en snel verbeteringen kunt aanbrengen aan foto's - zonder er lang mee bezig te zijn - is Photo Editor Pro. Binnen enkele seconden heb je de juiste delen van een foto geknipt, een kader toegevoegd en een frame om de foto geplaatst. Je kunt in deze app ook gebruik maken van honderden attributen, al zit er een addertje onder het gras. Om toegang te krijgen moet je namelijk in-app aankopen doen. Een simpel voorbeeld is dat je 75 cent betaalt voor zo'n vijftien verschillende brillen. Je kunt niet een bril afzonderlijk kopen. Als je op zoek bent naar veel attributen, dan gaat deze app geld kosten.

Veel opties vallen onder betaalde opties, al verbreden die je bewerkingsmogelijkheden enorm.

Prijs: Gratis (+in-app aankopen)

Downloaden: Play Store

Aviary

Aviary lijkt qua mogelijkheden bijzonder veel op Photo Editor Pro. Je hebt exact dezelfde mogelijkheden als het gaat om het aanpassen van je foto en het toevoegen van attributen, waarvoor je ook hier moet betalen. Zonder die attributen heb je minder mogelijkheden, maar heb je veel opties om alsnog je foto aan te passen. Zo kun je snel en effectief de helderheid of het contrast van de foto veranderen. Wil je meer diepgang, dan is PicArt een betere optie - tenzij je dus veel aankopen doet.

Kleine dingen aanpassen is wel gratis, zoals het afsnijden van stukken foto.

Prijs: Gratis (+in-app aankopen)

Downloaden: Play Store en App Store

Foto Collage Editor

Last but not least is Photo Collage Editor. Dit is een eenvoudig programma waarin je kunt kiezen uit tientallen frames, om hier vervolgens je favoriete foto's in te plaatsen. Je kiest dus eigenlijk alleen het kader waarin je de foto's wilt hebben en plaatst daarna die foto's op de juiste plek. Je hebt dus in enkele seconden een collage in elkaar geknutseld die je direct kunnen delen via sociale media. Dit kan overigens met alle besproken applicaties.

Wees lekker creatief in het maken van collages en laat zien wie je bent.

Prijs: Gratis

Downloaden: Play Store

Wij hebben nu vijf fotobewerkingprogramma's toegelicht, maar welke gebruik jij? Deel het met anderen in de comments.

0 Reactie(s) op: De 5 beste gratis apps voor snelle fotobewerkingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.