De 5 beste tips en trucs voor je AirPods

Door: Justin Doornekamp | 24 december 2019 17:12

How To

Je kunt meer met je AirPods dan je zou denken. Wij geven vijf tips en trucs die je eens kunt uitproberen met je draadloze oortjes van Apple.

1. Verbinden binnen drie seconden

Wil je je AirPods in een handomdraai verbinden met je iPhone? Pak dan de oplaadcase van de oortjes erbij, open deze in de buurt van je iPhone en je krijgt direct op je telefoon de vraag of je de oortjes wil verbinden. Dit werkt niet alleen op je iPhone, maar op alle (recente) Apple-apparaten, mits je bent ingelogd op je iCloud-account.

2. Accu besparen

Als je merkt dat je oordopjes snel leegraken, bijvoorbeeld als je overdag veel telefoontjes pleegt, dan is er een handige manier om accuduur te besparen. Je kunt namelijk ook één oortje gebruiken als Bluetooth-headset. Bewaar het andere in je oplaadcase en verwissel ze als het nodig is. Als je één oortje gebruikt krijg je alsnog beide stereokanalen binnen via één oor.

3. Batterijstatus controleren

Door je oplaadcase te openen in de buurt van je iPhone, iPad of iPod Touch kun je op het scherm van je mobiele apparaat zien hoe lang je oordopjes nog mee kunnen voordat je ze aan de oplader moet hangen. Ook kun je in de batterijwidget van het Berichtencentrum zien hoe het met de batterijduur van de AirPods gesteld is. De batterijduur van de oortjes zelf wordt alleen getoond als je ze daadwerkelijk gebruikt.

AirPods Pro review

4. Samen muziek luisteren

Vanaf iOS 13 kun je via twee AirPods tegelijk samen met je vriend, vriendin of familielid naar muziek luisteren of naar films en tv-series kijken. Ideaal als je bijvoorbeeld in de trein zit. Het enige dat je hoeft te doen is in het Bedieningspaneel het AirPlay-icoontje aan te zetten. In een willekeurige streamingapp, als Spotify of Netflix, krijg je nu de optie Deel audio. Tik hierop en hou het andere setje AirPods in de buurt van je apparaat en open het oplaadhoesje. Nu zijn er twee AirPods met je apparaat verbonden.

5. Live Listen

De AirPods kunnen ook werken als gehoorapparaat, die functie heet Live Listen. Ga naar de instellingen op je iPhone of iPad, klik op het Bedieningspaneel en kies Pas regelaars aan. Tik op het groene plusje voor Horen. Nu kun je Live Listen activeren. Heb je bijvoorbeeld moeite om te verstaan wat er op tv wordt gezegd, dan kun je je mobiele apparaat bij de televisie leggen. Via het apparaat kunnen je AirPods dan het geluid versterken, zonder dat je de televisie hard aan hoeft te zetten.

0 Reactie(s) op: De 5 beste tips en trucs voor je AirPods

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.