De 5 leukste wintersportapps

Door: wouter-hoeffnagel | 13 februari 2013 14:13

Nieuws

Ga jij dit jaar op wintersport? Dan is het handig je goed voor te bereiden en alvast informatie op te zoeken over de wintersportbestemming waar jij heen gaat. Voor de iPhone zijn allerlei apps beschikbaar waarmee je je kunt voorbereiden op wintersport of je wintersport prettiger kunt maken. Wij hebben de 5 leukste wintersportapps voor de iPhone voor je op een rijtje gezet.

1. Sneeuwhoogte.nl

Ga jij op wintersport? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoeveel sneeuw in jouw vakantiebestemming ligt. Sneeuwhoogte.nl brengt je volledig op de hoogte en geeft je uitgebreide informatie over de sneeuwhoogte. Je kunt zelf favorieten toevoegen door simpelweg de naam van een dorp of skigebied in te voeren. Daarnaast bevat de app een dagelijks weerbericht voor skigebieden en kan je de sneeuwverwachting bekijken. Een handige app dus om volledig op de hoogte te blijven van de weersomstandigheden bij jouw winstsportbestemming.

Check de sneeuwhoogte in jouw vakantiebestemming ligt met Sneeuwhoogte.nl

2. Fresh Tracks Snowboarding

Wil je alvast in de stemming komen voor wintersport? Fresh Tracks Snowboarding is een game waarin je alvast vanuit je luie stoel kunt wennen aan de sneeuw en met een snowboard aan de slag kunt. Je bestuurt het snowboard door je iPhone te kantelen en kunt door op het scherm te swipen trucjes doen. Het spel bevat 4 verschillende competities waarin je kunt strijden om de eerste plaats, waardoor je wel even zoet bent met de game. Fresh Tracks Snowboarding is een leuke game waarmee je helemaal in de stemming komt voor wintersport.

Fresh Tracks Snowboarding brengt je alvast in de juiste stemming voor wintersport

3. Salomon Powfinder

Freeriden is een vorm van wintersport waarbij je doelbewust offpiste gaat om verse sneeuw te kunnen vinden. Ben jij een freerider? Dan is de app Salomon Powfinder echt iets voor jou. De app is een community voor freeriders en biedt de mogelijkheid korte rapporten te maken van de locatie waar jij offpiste bent gegaan. Je stelt hiermee andere freeriders op de hoogte van de situatie in het gebied en helpt hen dus een goede locatie te kiezen. Daarnaast geeft de app je een weersvoorspelling, waarbij uiteraard wordt voorspeld waar de grootste kans op verse sneeuw is. Wil je liever zelf op de sneeuwkaart kijken? Ook dit is mogelijk. Salomon Powfinder beschikt over sneeuwkaarten waarmee je maximaal vier dagen vooruit kunt kijken. Salomon Powfinder is een leuke app voor iedereen die ervan houdt offpiste te gaan.

Ben jij een freerider? Dan is Salomon Powfinder echt iets voor jou

4. Snowciety

Ga je met vrienden op wintersport? Dan is de kans groot dat je op een bepaald moment van elkaar gescheiden raakt. Je kunt natuurlijk proberen te bellen, maar de kans dat iemand zijn telefoon opneemt als hij op de piste naar beneden zoeft is klein. Snowciety biedt een oplossing door je op een kaart de locatie van je vrienden te tonen. Je kunt elkaar hierdoor altijd weer eenvoudig terugvinden. Snowciety biedt echter meer mogelijkheden. Zo kan je met de app je afdalingen opnemen, waarbij je route en statistieken als snelheid, afstand en tijd waarin je ben afgedaald worden opgeslagen. Een leuke app dus voor de wintersport!

Met Snowciety kan je altijd je vrienden snel weer terugvinden

5. AlpenCams

Benieuwd naar de huidige omstandigheden op jouw wintersportbestemming? Dan kan je natuurlijk het weerbericht bekijken. Het is echter leuker via een webcam de situatie met eigen ogen te bekijken. AlpenCams biedt deze mogelijkheid. De app bevat webcams op een groot aantal wintersportlocaties. De webcams zijn gesorteerd op gebied, waardoor je snel voor jouw interessante webcams kunt vinden. Deze webcams kan je eenvoudig opslaan in je favorieten en hoef je dus slechts één keer op te zoeken in het overzicht van alle webcams. AlpenCams is een leuke app om met eigen ogen de omstandigheden op wintersportlocaties te kunnen bekijken.

AlpenCams laat je met eigen ogen de omstandigheden in wintersportbestemmingen bekijken

0 Reactie(s) op: De 5 leukste wintersportapps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.