De 6 beste alternatieven voor de iPhone 6

Door: | 03 november 2014 12:11

Apple

De iPhone 6 is onlangs in de verkoop gegaan. Als je niet overtuigd bent door Apple's nieuwe vlaggenschip, hebben we hier de zes beste iPhone 6 alternatieven voor je op een rij gezet.

De iPhone 6 heeft een scherm van 4,7 inch, een Apple A8-processor, 8 megapixelcamera op de achterzijde en NFC voor ApplePay. De telefoon is verkrijgbaar in een 128GB-model maar begint bij 699 euro voor het instapmodel van 16GB. Het is een geweldige telefoon, maar misschien ben jij niet helemaal weg van Apple's nieuwe paradepaardje. Dus hier is onze lijst met de beste iPhone 6 alternatieven.

Sony Xperia Z3 Compact

De Xperia Z3 is Sony's nieuwe vlaggenschip smartphone, maar wij denken dat de Xperia Z3 Compact een beter alternatief is voor de iPhone 6 - deels omdat het met zijn schermformaat van 4.6 inch dichter in de buurt komt, hoewel het een resolutie heeft van 720p in plaats van Full HD.

Behalve het schermformaat heeft de Compact alle belangrijke functies van de grote Z3 en met een prijs van 489 euro bespaar je een hele hoop geld ten opzichte van de iPhone 6. Het apparaat is stof- en waterbestendig, heeft een 20.7 megapixelcamera, ondersteunt high-res audio en je kunt er PS4 games op spelen via Remote Play.

HTC One M8

De HTC One M8 is de grootste rivaal van de iPhone 6 wat betreft de bouwkwaliteit. Het is de enige telefoon op de markt met hetzelfde niveau van vakmanschap en wenselijkheid -hoewel je kleuropties hetzelfde blijven.

Naast een iets groter scherm met een hogere resolutie (Full HD), heeft de One M8 een aantal trucs die je niet op de iPhone 6 kunt krijgen. Dit zijn namelijk een microSD kaartsleuf om maximaal 128GB aan opslag toe te voegen, BoomSound stereo speakers, een IR-blaster en de innovatieve Duo camera die opnames achteraf opnieuw kan scherpstellen.

LG G3

Bovenaan onze lijst met de beste smartphones staat nog altijd de LG G3, en hoewel het scherm van 5.5 inch een flink stuk groter is, is het gewoon een geweldig iPhone 6 alternatief. Het apparaat is verrassend klein voor een telefoon met zo'n groot scherm, en de Quad HD-resolutie is werkelijk verbluffend.

Het ontwerp mag dan niet zo prachtig zijn als dat van de HTC One M8, maar LG heeft het goed gedaan met de metalen 'skin' op de achterkant. Functies die je niet op de iPhone vindt: een IR-blaster, microSD kaartsleuf en draadloos opladen.

Samsung Galaxy S5

De Galaxy S5 is al een tijdje in omloop, en aangezien het Samsungs vlaggenschip smartphone is, is het onvermijdelijk dat het een rivaal van de iPhone 6 is. Het is een erg plastic apparaat, wat misschien niet dat luxe gevoel geeft van de iPhone 6, maar in tegenstelling tot Apple's telefoon is het stof- en waterbestendig.

De telefoon heeft een aantal dezelfde hardware functies als de iPhone 6, zoals een vingerafdrukscanner en NFC, maar een aantal extra dingen zoals een IR-blaster, microSD kaartsleuf, en een hartslagmeter. Het 5.1 inch-scherm van de Galaxy S5 is groter en heeft een iets hogere resolutie (Full HD), en de camera heeft 16 megapixels met de mogelijkheid om 4K video op te nemen.

Samsung Galaxy Alpha

Naast de Samsung Galaxy S5 willen we ook de Galaxy Alpha noemen, die waarschijnlijk geproduceerd is als directe rivaal van de iPhone 6. In tegenstelling tot de meeste Samsung toestellen heeft het apparaat een metalen behuizing in plaats van geheel plastic. Het heeft ook een identiek schermformaat van 4.7 inch en een vergelijkbare resolutie van 720p.

De Alpha is alleen verkrijgbaar als 32GB-model, wat nu geen optie is voor de iPhone 6, en Samsung is misschien wat te ver gegaan in het matchen van haar rivaal aangezien het apparaat geen microSD kaartsleuf heeft. Net als de S5 heeft het een vingerafdrukscanner en een groot verschil is natuurlijk het feit dat het op Android draait.

Google Nexus 5

De Nexus 6 komt er binnenkort aan, maar tot dan blijft de Nexus 5 Google's betaalbare alternatief voor de iPhone 6. Ondanks het feit dat de door LG geproduceerde smartphone al bijna een jaar op de markt is, loopt hij op een aantal gebieden vooruit op de iPhone 6: het apparaat heeft een Full HD 4,95 inch-scherm, en is draadloos oplaadbaar.

Hij heeft geen microSD kaartsleuf, maar voor zo'n 330 euro (16GB) is de Nexus 5 echt waar voor zijn geld en heeft hij geweldige specificaties voor de prijs, met een 8 megapixelcamera op de achterzijde met optische beeldstabilisatie, een quadcore Snapdragon 800 processor, 11ac wifi en 4G ondersteuning.