De 6 beste iPhone-apps van augustus

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 29 augustus 2014 10:14

Apple

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Dat je smartphone best handig is bij het koken of tijdens het wandelen wisten we al. Toch zijn er genoeg nieuwe apps die weer een andere invulling geven aan deze bezigheden. Wij selecteerden zes apps voor je iPhone, die je niet mag missen.

KitchenPad Timer

Prijs: € 1,79

Je iPhone kan in combinatie met de app KitchenPad Timer ervoor zorgen dat je de meest complexe gerechten met succes in elkaar weet te draaien, zolang je de smartphone maar uit de buurt van de pannen houdt.

Wanneer je KitchenPad Timer start, zie je vijf kookpitten. Je kunt zo'n kookpit gebruiken als losse kookwekker, maar het wordt interessant wanneer je complexere gerechten gaat maken, waarbij de ene pan vijf minuten op het vuur moet staan, de andere tien, terwijl er ondertussen even iets een minuutje gefruit moet worden.

Day One

Prijs: € 4,49

Day One omschrijft zichzelf als een persoonlijke microblog. Oftewel, het concept van Twitter en Facebook, maar dan voor persoonlijk gebruik. Je kunt de app bijvoorbeeld gebruiken om een dagboek bij te houden, maar ook om een visuele agenda te maken, een activiteitenoverzicht, enzovoort.

Day One is wat dat betreft een manusje van alles, zoals Evernote dat ook is, maar dan minder overweldigende interface. De app blinkt uit in z'n eenvoud en gebruiksgemak. Als leuke extra kun je alles exporteren naar pdf, mocht je je dagboek willen uitprinten.

Stap uit Bed!

Prijs: € 1,79

Uit bed komen is geen pretje. Speciaal voor het sluimervolk is de app Stap uit Bed! bedacht. De app brengt je een wekker die je niet kunt foppen, je stelt de wekker namelijk in op twee modi: beeldherkenning en stappenteller.

Met beeldherkenning moet je een vooraf ingestelde plek in huis aan de camera tonen. Met de stappenteller moet je eerst een aantal stappen lopen voordat de wekker uitgaat. Te heftig voor je? Gelukkig mag je nog wel snoozen.

Bibliophilia

Prijs: € 5,49 (iOS) of € 3,99 (Android)

Met alle apps die je in staat stellen om e-books te downloaden, te bewaren en te lezen, zou je bijna vergeten dat er ook nog mensen zijn die toch het liefst een papieren boek in handen hebben. Begrijpelijk, maar een stuk minder handig te catalogiseren ... tenzij je Bibliophilia gebruikt.

Je scant de boeken in waarna ze op een virtuele boekenplank komen te staan. Je kunt de barcode inscannen via de camera, maar ook handmatig boeken uit de database toevoegen. Eventueel geef je aan waar in huis je echte boek zich bevindt. Op deze manier heb je snel en eenvoudig inzichtelijk welke boeken je thuis in de boekenkast hebt. En in welke boekenkast je welk boek kunt vinden!

0 Reactie(s) op: De 6 beste iPhone-apps van augustus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.