De 8 beste game-apps van juli

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 30 juli 2014 14:19

Apple

Stap in een gevechtsvliegtuig, leid jezelf op tot professionele voetballer of ontsnap uit duistere kelders. Niets is onmogelijk in de game-apps die we deze maand speciaal voor jou selecteerden.

Beyond Space

Prijs: € 2,69 (+ in-app-aankopen)

In Beyond Space (ook voor Android) beleef je vanuit een gevechtsvliegtuig een spannend ruimteavontuur. Piloot Max Walker krijgt ruzie met andere belanghebbers in ons sterrenstelsel, zoals piraten, politici en omstreden leiders. Aan jou de taak om het conflict aan de hand van zestien missies op te lossen.

Overigens lukt dat lang niet altijd met zachte hand. Dankzij de sterke verhaallijn heeft deze game voor app-begrippen erg veel diepgang. Na een introductiefilm beland je midden in een huiveringwekkende heelaloorlog. Wees overigens niet bang dat de spelmakers je volledig aan je lot overlaten, want je leert de bediening middels een duidelijke tutorial kennen. Na een paar minuten wennen, kun je al met dit spel aan de slag. Vooral de mooie 3D-beelden en leuke spelervaring maken van deze titel een topper. Wanneer je liefhebber bent van het betere schietwerk in combinatie met een boeiende verhaallijn, dan is Beyond Space zonder twijfel een must-have game.

Soccerinho

Prijs: € 4,49

Het WK is net voorbij, maar een leuk voetbalspel mag alsnog niet ontbreken. Soccerinho is echter geen afgezaagde game waarin twee teams domweg tegen elkaar strijden. In plaats daarvan kruip je in de huid van een getalenteerde straatvoetballer die in arme wijken van Praag zijn kunsten vertoont en leuke baloefeningen uitvoert. Het doel is om jezelf op te werken tot professionele voetballer. Een flinke klus, want er staan maar liefst 84 uiteenlopende levels voor je klaar. De sfeervolle beelden uit het Praag van 1909 geven Soccerinho extra glans.

Caveboy Escape

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

In deze puzzelgame is het de bedoeling dat je een klein mannetje genaamd Caveboy (ook voor Android) helpt ontsnappen uit duistere kelders. Je regelt dat door telkens drie aaneengesloten tegels van hetzelfde materiaal te vinden. De kunst is dat je hierbij iedere keer precies uitkomt voor de uitgang. Het begin is nog vrij eenvoudig, maar je zult merken dat het niveau na een paar levels in rap tempo omhoog gaat. Op den duur vereist het namelijk behoorlijk wat inzicht om alle puzzels binnen de beschikbare tijd op te lossen. De bediening is met veegbewegingen lekker eenvoudig.

True Skate

Prijs: € 1,79 (iOS), € 1,49 (Android) (+ in-app-aankopen)

Veel sportfanaten laten skateparken bewust links liggen, omdat ze bang zijn voor kapotte knieën. Dankzij de simulatorgame True Skate weet je in dat geval toch een beetje hoe het is om op een plankje met vier wielen de stoerste stunts uit te halen. In dit spel bedien je met vingertoppen een los skateboard. Een gigantisch skatepark met allerlei obstakels staat voor je klaar, zodat niets je meer in de weg staat om leuke trucs uit te halen. De bediening voelt prettig aan, waardoor je het skateboard snel onder controle hebt.

Township

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

In Township (ook voor Android) laat je een piepklein dorpje uitgroeien tot een bruisende metropool. Je bepaalt helemaal zelf hoe jouw ideale woonplaats eruitziet. Naast het optuigen van gebouwen ben je ervoor verantwoordelijk dat er voldoende landbouw en veeteelt plaatsvindt. Verder zorg je voor voldoende huizen, zodat er genoeg inwoners zijn om te helpen bij de ontwikkeling van de stad. Stapsgewijs voeg je allerlei interessante objecten toe, zoals een bioscoop, cafés, fabrieken en winkels. Township is een zeer verslavend spelletje waarmee zowel jong als oud zich prima kan vermaken.

Plague Inc.

Prijs: € 0,99 (iOS), gratis (Android) (+ in-app-aankopen)

Plague Inc. is een nogal eigenzinnig strategiespel. Terwijl het bij veel spellen logischerwijs de bedoeling is om de wereld te redden, is dat bij deze game nou net omgekeerd. Je hebt namelijk de taak om de menselijkheid uit te roeien via een dodelijke plaag. De kunst is om een effectieve ziekteverwekker te kweken, zoals een bacterie, virus, schimmel, parasiet of bio-wapen. Zodra je de plaag loslaat op de wereld, merk je snel genoeg welke gebieden er getroffen zijn. Pas vervolgens je strategie aan om zoveel mogelijk slachtoffers te maken.

Quantic Pinball

Prijs: € 2,69

Een spelletje pinball is natuurlijk altijd leuk, zeker wanneer je de beschikking hebt over een mooie flipperkast. Dat kun je aan het fraaie spel Quantic Pinball wel over laten! Er staan maar liefst zeven tafels voor je klaar, terwijl er ook nog eens acht spelmodi beschikbaar zijn. De app ziet er erg gelikt uit en speelt bovendien ook nog eens erg soepel. Gelukkig is het niet nodig om je te verdiepen in de bediening, want door te tikken beweeg je eenvoudig de flippers. Speel Quantic Pinball bij voorkeur op een iPad, want het iPhone-scherm is voor dit spel eigenlijk iets te klein.

Sonic Dash

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Met Sonic Dash (ook voor Android) is de blauwe egel in een nieuw jasje gestoken. In mooie 3D-omgevingen probeer je een weg langs alle hindernissen en vijanden te vinden. Als vanouds laat je Sonic razendsnel hollen, loopings maken en munten verzamelen. Naast Sonic kun je ook één van zijn vriendjes besturen. De game speelt lekker weg. Door naar links of rechts te vegen, kies je de juiste lijn. Verder lukt het met andere veegbewegingen om te rollen en te springen.

0 Reactie(s) op: De 8 beste game-apps van juli

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.