De beste apps om jouw slaap mee op te nemen

Door: redactie-computertotaal | 14 maart 2013 16:31

Review

Vraag jij je ook wel eens af wat voor geluiden je maakt als je slaapt? Misschien snurk je wel heel hard, of vertel jij ‘s nachts de mooiste verhalen? Een antwoord op deze vraag kan je natuurlijk krijgen van je partner, maar het blijft toch veel leuker om dit zelf te kunnen horen. Gelukkig kan dit nu heel eenvoudig door een app te installeren op je smartphone die alle geluiden die jij ‘s nachts maakt opneemt. Aangezien het aanbod van deze apps nogal groot is hebben we nu de tien beste apps voor je op een rijtje gezet.

1. Sleep Talk Recorder

Platform: iOS, Android

Prijs: € 0,89, Gratis

Beoordeling: 4 sterren

Een van de populairste slaap recorders is Sleep Talk Recorder. Deze app geeft je naast een mooie en overzichtelijke interface ook nog eens de mogelijkheid om opgenomen geluiden op te slaan en jouw eigen top tien te maken van de meest grappige geluiden die je hebt gemaakt in je slaap. Een bijkomend voordeel hierbij is dat je de geluiden ook direct met je vrienden via Facebook of Twitter kan delen, zodat je niet de enige bent die erom kan lachen. Overigens is Sleep Talk Recorder ook een van de weinige apps in deze top tien die voor zowel Android als iOS beschikbaar is.

2. Smart Voice Recorder

Platform: Android

Prijs: Gratis

Beoordeling: 5 sterren

Smart Voice Recorder is een app die op het eerste gezicht een gewone geluidsrecorder is, maar ook perfect dienst kan doen om jouw slaap op te nemen. De app zal tijdens het opnemen namelijk automatisch stille momenten uit de opname wissen.

Verder weet de app zich te onderscheiden door een uitgebreide set aan functies. Zo kan je zelf instellen op welke kwaliteit je jouw slaapgeluiden wil opnemen en deze opnames zijn vervolgens op te slaan op bijvoorbeeld Dropbox, Evernote of Google Drive. Daarnaast is het natuurlijk erg handig dat je de app ook als normale geluidsrecorder kan gebruiken.

3. Sleep Recorder

Platform: 
iOS

Prijs: Gratis

Beoordeling: 2 sterren

Sleep Recorder is een app die zich volledig richt op het verbeteren van jouw nachtrust. De app houdt de hele nacht bij welke geluiden er in jouw slaapkamer te horen zijn en laat je de volgende ochtend weten of je een stille nacht hebt doorgemaakt. Hierbij houdt de app niet alleen bij welke geluiden je zelf hebt gemaakt, maar ook welke omgevingsgeluiden er waren te horen terwijl je sliep.

Sleep Recorder geeft je verder de mogelijkheid om zelf aan te geven hoe gevoelig de recorder moet zijn. Verder is de app wat betreft functionaliteit redelijk eenvoudig, waardoor je voor een uitgebreid verslag beter even verder kan zoeken.

4. Night Sound Recorder

Platform: iOS

Prijs: Gratis

Beoordeling: 4 sterren

Wanneer het aankomt op de vormgeving van deze app kunnen we zonder twijfel zeggen dat Night Sound Recorder de leukste toevoeging is aan deze top tien. De app geeft je namelijk het gevoel dat deze volledig is opgetrokken uit papieren knipsels.

Wat betreft functionaliteit is Night Sound Recorder niet de meest uitgebreide app, maar de mogelijkheid om in te stellen hoe gevoelig de microfoon moet zijn en hoeveel geluiden deze mag opnemen is voldoende om de app goed te kunnen gebruiken. Alle opgenomen geluiden worden in een overzichtelijke lijst geplaatst en kunnen snel worden gedeeld met vrienden.

5. SnoreClock

Platform: Android

Prijs: Gratis

Beoordeling: 5 sterren

SnoreClock is een app die zich puur richt op het in kaart brengen van jouw gesnurk. De naam van de app is afkomstig van de manier waarop de app dit doet. Elke ochtend krijg je namelijk een klok op je scherm waarop je precies kan zien op welke tijdstippen jij het hardst en het meest hebt gesnurkt. Dit wordt aangevuld met een overzichtelijke grafiek die je nog meer inzicht geeft in jouw nacht en het mogelijk maakt om eenvoudig jouw hardste gesnurk terug te luisteren. Handig aan SnoreClock is verder dat de app zichzelf automatisch uitschakelt wanneer de batterij van je telefoon bijna leeg is.

6. Dream Talk Recorder


Platform: iOS

Prijs: Gratis


Score: 4 sterrenVolgens de makers van Dream Talk Recorder praat 5 procent van alle volwassenen in zijn slaap. Met deze gratis app voor de iPhone kom je er direct achter of jij je tot deze groep slapende kletsers mag rekenen. De applicatie is gratis en werkt verrassend goed.De app neem alle geluiden op die hij ‘s nachts hoort. En dat is handig, want zodoende hoor je bij het terugluisteren in hapklare brokken welk lawaai er iedere nacht door je slaapkamer gaat. De bediening is daarbij erg simpel: voor het slapengaan druk je op de startknop, en in de ochtend druk je op de afspeelknop om het terug te luisteren. Ook de geschiedenis wordt bijgehouden, waardoor je na verloop van tijd een mooi overzicht krijgt.7. Night Recorder


Platform: iOS

Prijs: € 2,69


Score: 3 sterrenDeze slaaprecorder doet, net als veel van de andere apps die hier genoemd worden, prima dienst als nachtwaker. De software werkt ook gewoon door wanneer het toestel in de slaapstand gaat, wel zo prettig natuurlijk. De interface van de app is afgeleid van een oude bandrecorder, wat het een zeer origineel smoelwerk geeft. Helaas komt dit de bediening van de app niet echt ten goede, en is het vaak onduidelijk waar de verschillende functies te vinden zijn.Night Recorder werkt de hele nacht door. Hierdoor kan je de volgende dag alles op je gemak terugluisteren, en kom je er misschien tot je grote schrikt achter dat je hele verhalen vertelt tegen je slapende partner of dat je iedere nacht lekker aan de wandel gaat. Een zeer complete en goede app dus. Toch zijn er apps in de App Store te vinden die gratis zijn en dezelfde functies bieden.8. SnoreSleep Inspector


Platform: iOS


Prijs: € 0,89


Score: 5 sterrenWord je ook wel eens wakker met het gevoel of je de hele nacht hebt doorgehaald, terwijl je toch echt netjes om 22.00 uur onder de wol lag? Het zou zomaar kunnen dat je een ernstige slaapstoornis hebt. Praten, wandelen, ademhalingsproblemen, het zijn zaken die de nachtrust ernstig kunnen belemmeren. SnoreSleep Inspector van GFSoft Labs blijkt een zeer effectief hulpje te zijn om dergelijke problemen te achterhalen.Net als veel andere opname-apps stelt SnoreSleep je in staat om alle geluiden ’s nachts op te nemen. Een goede toevoeging hierbij is dat je de app kunt kalibreren, waardoor hij het huidige ruisniveau in de slaapkamer als standaard neemt. Dit maakt het voor de app makkelijker om bijvoorbeeld gesnurk of gepraat op te merken, waardoor je ‘s ochtends enkel opnames terugvindt die daadwerkelijk nuttig zijn. Daarbij zijn de bedieningsknoppen groot en duidelijk, wat deze app voor iedereen een aanrader maakt. Zijn prijskaartje van 0,89 eurocent meer dan waard!

9. Snoring U


Platform: Android

Prijs: € 1,50


Score: 3 sterrenSnoring U is een zeer gedetailleerde app, waarbij het zeker enige tijd kost om alle functie onder de knie te krijgen. Met zijn prijskaartje van 1,50 euro is het niet de goedkoopste app die je nachtrust in de gaten houdt, maar de uitgebreide manier waarop deze alle data presenteert is dan ook ongekend. De app laat in mooie grafiekjes zien op welke moment er ‘s nachts het meest gesnurkt is en houdt een uitgebreid logboek bij van alle opnames.Daarbij heeft de ontwikkelaar ook enkele handige functies toegevoegd. Zo kan je bijvoorbeeld instellen bij welk ‘snurkvolume’ je gewaarschuwd wilt worden. Dit betekent dat je telefoon een geluidje zal maken, waarna het de bedoeling is dat je je even omdraait. Echter resulteert dit er meestal in dat je even wakker wordt, wat natuurlijk erg vervelend is. 10. Sleep Sounds Recorder


Platform: iOS


Prijs: Gratis


Score: 4 sterrenSleep Sound Recorder doet precies wat de naam impliceert: het neemt alle geluiden op tijdens je slaap. De app werkt grotendeels hetzelfde als veel van zijn concurrenten. Dat betekent dus dat hij alleen gaat opnemen zodra hij hoort dat er geluiden zijn in de slaapkamer. Dit stelt je in staat om de volgende dag eenvoudig alle geluiden even terug te luisteren. 

Leuke toevoeging is dat deze app ook rustgevende geluiden kan afspelen om je in slaap te brengen, en dat er een ingebouwde wekker aanwezig is. Handig: de app houdt ook bij wanneer je precies in slaap valt en hoe laat je opstaat. Hierdoor krijg je een goed beeld van jouw werkelijke nachtrust.Robin Smit, Elmar Rekers

0 Reactie(s) op: De beste apps om jouw slaap mee op te nemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.